'Alba Antica' Grappa Ramata Riserva Bosco del Merlo 0.5l

'Alba Antica' Grappa Ramata Riserva Bosco del Merlo 0.5l

Meer wijnen & info van Bosco del Merlo

Smaak omschrijving:
Een volle, zachte, op houten vaten gerijpte, zeer verfijnd smakende Grappa, deze hout rijping zorgt voor extra smaak-, diepgang, complexiteit en kracht.
 
De wijn geschiedenis van de familie Paladin begint in 1962, wanneer Valentino Paladin zijn hart volgt en de traditie van zijn overgrootvader voort zet.
Paladin Wines is gelegen in het oosten van Veneto, tussen Veneto en Friuli. Op de kalkrijke bodem langs de Tagliamento rivier werden de eerste druivenstokken aangeplant en de wijnkelders van de modernste wijnmaak apparatuur voorzien.

Vanaf 1977 zijn de druivenstokken in Annone Veneto druiven gaan geven die geschikt waren voor het produceren van wijn. Het wijnhuis heet Bosco del Merlo, vernoemd naar de bossen rondom het gebied.

Aan het eind van de jaren '90 kocht de familie nog eens 50 hectare wijngaard in Lison di Portogruaro, gelegen in het hart van de regio. Tot de dag van vandaag heeft Bosco del Merlo zo'n 100 hectare wijngaard totaal.

Niet veel later, begin 2000, koopt de familie Paladin in Chianti Gallo Nero, Toscane, een wijngaard en wijnhuis Vèscine.
Ook wordt de familie Paladin eigenaar van de prachtige wijngaard van Castello Bonomi, gelegen op de heuvels van Monte Orfano, het enige Château van de Franciacorta. De streek is bekend vanwege de mousserende wijnen die er worden gemaakt.
Artikelnummer 240906
Soort Grappa
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Bosco del Merlo
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Houtgebruik Ja
Jaartal NV
Inhoud 0,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...