Alba de Miros Verdejo Rueda

Alba de Miros Verdejo Rueda

Meer wijnen & info van Miros de Ribera

Smaak omschrijving:
Subtiele tonen van citrusfruit zoals grapefruit en citroen worden afgewisseld door; frisse perzik, nectarine en peer. De afdronk van de wijn is lang, fris, vol, subtiel en zacht. Fantastische aperititief wijn om door te schenken bij borrelhapjes, vis- en groente- (voor-) gerechten.
 
Deze Spaanse witte wijn is afkomstig uit de Rueda streek. De streek ligt op twee uur rijden noordwestelijk van Madrid. Door gebruik te maken van moderne wijnmaak methodes produceert men de laatste jaren zeer verassende witte wijnen van de verdejo druif. Dit in tegenstelling tot de sherry achtige wijnen die hier in het verleden werden gemaakt.
De streek heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan, sinds ook de rest van de wereld deze heerlijke witte wijnen heeft ontdekt. Nieuwe wijngaarden zijn aangeplant. Bodega's gebouwd en de wijnen worden wereldwijd met veel succes verkocht.

Wij vinden dit met stip de beste wijn van de verdejo druif die wij ooit proefden. De wijn is voor de Rueda streek uniek in zijn elegantie, frisheid, verfijning en mineraliteit.

Het is de unieke combinatie van oude wijnstokken en de hoge ligging op 809 meter, die voor een fantastische wijn zorgen. Door de hoge ligging is er een groot verschil tussen dag en nacht temperaturen wat ervoor zorgt dat de druiven een natuurlijk hoge zuurgraad behouden en perfect rijp geoogst kunnen worden. Daarnaast zorgt de hoge leeftijd van de wijnstokken voor lagere opbrengsten en daardoor meer smaakconcentratie in de druiven en uiteindelijk de wijn.
De druiven worden met de handgeplukt en in kleine kistjes naar de wijnmakerij vervoerd. Dit wordt gedaan om de druiven zo min mogelijk te beschadigen en vroegtijdige oxidatie te voorkomen. Oxidatie is negatief van invloed op de smaak van de wijn, het zorgt ervoor dat een wijn minder fris en fruitig smaakt.
Artikelnummer 860200
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Rueda
Plaats Rueda D.o.
Wijnhuis Miros de Ribera
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Verdejo
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...