Alice Vieira de Sousa Red Colheita

Alice Vieira de Sousa Red Colheita

Meer wijnen & info van Vieira de Sousa

Smaak omschrijving:
Heerlijke sappige, zuid-europese wijn. Boordevol rijp donker fruit (bosbes, zwarte bes, cranberry, pruimen) kruidige accenten en een licht aardse toets. De afdronk is lang en opvallend fris, heerlijk fruitig en subtiel kruidig. Heerlijke wijn om 'los' per glas te drinken en bij diverse groente-, vlees en pasta gerechten uit de Mediterrane keuken.
 
De familie Vieira de Sousa maakt al tientallen jaren port wijnen. Deze werden verkocht aan de bekende (top) Port huizen o.a. Churchill’s, Taylors en Cockburn. Dit veranderde met de komst Luisa en haar zus Maria, de dochters van huidig eigenaar Antonio Vieira de Sousa. Zij wisten hun vader te overtuigen om de geweldige collectie portwijnen, die de familie in de loop van tientallen jaren had opgebouwd, onder eigen naam op de markt te brengen. In 2009 werden de eerste Vieira de Sousa wijnen gepresenteerd. Maria is verantwoordelijk voor de marketing en Luisa is als wijnmaakster / oenolooge verantwoordelijk voor zowel de wijngaarden als het maken van de witte-, rode- en Port wijnen.

De druiven voor de rode- en witte wijnen zijn net als voor de Port wijnen afkomstig van eigen wijngaarden. De wijngaarden van Vieira de Sousa staan vol met oude wijnstokken en liggen op bijzondere locaties (terroirs). Oude wijnstokken in combinatie met wijngaarden op top locaties geeft een van nature lagere opbrengst per wijnstok. Dit zorgt voor druiven van top kwaliteit. Bovendien staat de Douro vol met super interessante, streekeigen druivenrassen zoals: Viosinho, Rabigato, Gouvei (witte druiven) en Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga- & Franca Nacional en Tinta Barroca (blauwe druiven).

Tel daarbij het ontegenzeggelijk talent van Luisa als wijnmaakster en je krijgt wijnen die bol staan van het fruit, finesse, verfijning, met een opvallende frisheid in relatie tot het hete klimaat van de Douo. Het geheim van de frisheid? Topwijngaarden, oude wijnstokken en unieke druivenrassen, die zich thuisvoelen in het hete klimaat van de Douro, lage opbrengsten en heel goed wijnmaken!

Alice Vieira de Sousa was de tante van Luisa & Maria. Naast de zorg voor de wijngaarden was zij ook schoolerares. Het label is geinspireerd op haar werk als lerares en haar voornaam.

De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en vervoerd in kleine kistjes van 25 kg om het fruit zo weinig mogelijk te beschadigen en de kwaliteit van de druiven zo hoog mogelijk te houden. In de wijnmakerij werden de druiven ontsteeld en vergist in roestvrijstalen vaten, waar de wijn tot aan het moment van botteling is bewaard om niets van het pure karakter verloren te laten gaan.
Artikelnummer 959500
Soort Rode wijn
Land Portugal
Gebied Douro
Wijnhuis Vieira de Sousa
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Vegan Nee
Druif 1 Touriga Nacional
Druif 2 Touriga Francesca
Druif 3 Tinto Cão
Druif 4 Tinta Roriz
% Druif 1 25
% Druif 2 25
% Druif 3 25
% Druif 4 25
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...