Apostelhoeve Cuvée XII

Apostelhoeve Cuvée XII

Smaak omschrijving:
Heerlijke blend van drie druivensoorten. De smaak is fris, fruitig, zacht en elegant. Al jaren een van de populairste wijnen van Apostelhoeve. Perfect als aperitief en gastronomisch een breed inzetbare wijn, denk aan zowel visgerechten, salades, asperges, risotto, pasta's kalfsvlees en kazen.
 
Onbetwiste Nederlandse wijnpioniers dat is de familie Hulst! Toen kort na de tweede oorlog de laatste commerciële wijngaard in Nederland werd gerooid, was het Hugo Hulst die als eerste in 1970 weer een wijngaard aanplantte. Apostelhoeve is gelegen in het Jekkerdal op een steenworp afstand van de stad Maastricht.

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Mathieu Hulst die hier met veel plezier, passie en kunde druiven verbouwt en wijnen maakt. De witte wijnen gemaakt van de druiven Auxerous, Müller-Thurgau en Pinot Gris en vallen op door hun verfijnde, elegante, fruit gedreven stijl. waar de familie al menig prijs, in binnen- en buiteland mee heeft gewonnen.

Apostelhoeve = BOB Mergelland
De Europese Commissie heeft besloten wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland en Maasvallei een Beschermde Oorsprongs Benaming te verlenen. Een dergelijke benaming wordt toegekend aan streekproducten van een bijzondere kwaliteit die rechtstreeks te maken heeft met de oorsprong van het product. Een Beschermde Oorsprongsbenaming beschermt zulke producten tegen namaak. Door de strenge eisen waaraan het product moet voldoen is de consument verzekerd van de hoge kwaliteit.

Artikelnummer 863400
Soort Witte wijn
Land Nederland
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Muller Thurgau
Druif 2 Auxerrois
Druif 3 Pinot Gris
% Druif 1 40
% Druif 2 30
% Druif 3 30
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...