MWC Aquarius Marsanne - Viognier Central Victoria, Australie

MWC Aquarius Marsanne - Viognier Central Victoria, Australie

Meer wijnen & info van MWC WINES

Smaak omschrijving:
"What a beauty". "What a little ripper". Dat is wat Australiërs roepen waneer ze Aquarius white proeven. Deze overheerlijke blend van twee druivensoorten (Marsanne & Viognier) is vol-frisdroog en aromatisch van smaak vol rijp tropisch fruit, meloen, limoen, abrikoos en guave. De afdronk is lang en heerlijk fris. Kan als aperitief worden geschonken en bij frisse voor en hoofdgerechten die hoog op smaak zijn. Uitermate geschikt voor niet te pittig Aziatische gerechten, denk: vis, garnalen, salades en niet te pittige (groene, gele) curries.
 
MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit.

MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen!
Jo haar liefde voor wijnmaken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

Wijngaard en wijnmaken
De Marsanne en Viognier druiven zijn afkomstig van onze Goulburn Valley-wijngaarden in Central Victoria. De Goulborn valley heeft van oudsher een grote reputatie als het gaat om witte druiven die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de Franse Rhône streek.
De Marsanne en Viognier druiven werden afzonderlijk van elkaar geoogst gedurende een periode van drie weken in maart. Het plukken en verwerken van de druiven vindt plaats tijdens: de koelte van de nacht om de frisheid te behouden. Fermentatie bij koele temperaturen gedurende 7 dagen in roestvrijstalen vaten, dit behoud de pure, frisse, zuivere smaken. Tot aan het moment van botteling rijpt de wijn op de fijne gistsporen (sur lie) om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen.

Pers
16 van 20 punten Jancis Robinson. Jancis Robinson in een van 's werelds meest invloedrijke wijnschrijfsters. "Has that tasty waxy character that Marsanne can achieve, with fairly low acidity and a wisp of smoke to finish. The Viognier gives a bit of tropical fruit to the blend – this works well".

In Australië zelf worden MWC en wijnmaakster Jo Nash geroemd door de ‘nestor’ van de Australische wijnschrijverij en dé autoriteit op het gebied van Australische wijn, James Halliday. James over de MWC wijnen: “quality is unfailingly good”. Ook internationaal hebben de MWC wijnen veel prijzen en onderscheidingen gewonnen (Decanter, International Wine Competition etc.)
Artikelnummer 858900
Soort Witte wijn
Land Australië
Plaats Central Victoria
Wijnhuis MWC WINES
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Marsanne
Druif 2 Viognier
% Druif 1 85
% Druif 2 15
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...