071 Prosecco Frizzante Sacchetto (0,20L.)

071 Prosecco Frizzante Sacchetto (0,20L.)

Meer wijnen & info van Sacchetto Vini

Smaak omschrijving:
Heerlijk fris tintelende vrolijke wijn met een zeer plezierige afdronk. De frisheid straalt van deze wijn af. De lichte heldere kleur met tintelende belletjes geven direct een vriendelijk aanzicht. De geur is vol fruit en heeft de stuivende elementen van bloesem. De smaak is niet helemaal droog maar elegant en soepel. De heerlijke afdronk maakt iedereen blij. Een feestelijk glas bubbels!
 
Het wijnhuis Sacchetto is een van de exponenten van de moderne wijnschool van Veneto met een belangrijke productie in IGT-wijnen. Het bedrijf bevindt zich in het stadje Trebaseleghe, op het punt waar de provincies Treviso, Padua en Venetië samenkomen. Het bedrijf werd in de jaren twintig van de afgelopen eeuw opgericht door Sisto Sacchetto als een handel in wijnstokken en een faciliteit om wijn te maken. Pas in de jaren tachtig veranderde dat, toen zijn zoon Filiberto er een wijnbedrijf van maakte met een eigen productie. Het huis is een handelshuis gebleven dat wijnen betrekt uit niet alleen Veneto, maar ook uit Friuli. Niet alleen Filiberto, maar ook zijn zoon Paolo houdt zich bezig met de wijnselectie. Zij doen dit met veel respect voor het land en de tradities. Alle wijnen gaan naar het wijnbedrijf in Trebaseleghe, waar ze verder worden opgevoed, verzorgd en gebotteld.

Er wordt een zeer uitgebreide serie wijnen gemaakt, op basis van verschillende druiven uit meerdere streken. In Veneto onder andere Chardonnay en Pinot Grigio, maar ook bijzondere rode wijnen op basis van meerdere druiven, zoals cabernet sauvignon, merlot, maar ook de lokale druif raboso. In Friuli wijnen op basis van onder andere pinot noir, sauvignon, cabernet en merlot. Bovendien is Sacchetto een grote producent van mousserende wijnen van heerlijke Prosecco tot krachtige Spumante.

Het huis legt zich toe op een moderne manier van wijnmaken, met respect voor traditie. In de kelder zijn de nodige moderniseringen doorgevoerd om wijnen te maken van fruit met een zuiver en fris karakter. En bovenal tonen ze het karakter van de druiven waarvan ze gemaakt zijn, omdat deze optimaal in hun waarde worden gelaten. De wijnen worden vervolgens gebotteld op fraai uitgevoerde flessen, met een uitstraling die hun kwaliteit waardig is.
Artikelnummer 690403
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Sacchetto Vini
Smaaktype aromatisch, fris, licht zoet
Vegan Nee
Druif 1 Glera
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,2
Flessen per doos 24
Kelderrestant Nee
Loading...