Viña Cruz Sauvignon Blanc - Airén

Viña Cruz Sauvignon Blanc - Airén

Meer wijnen & info van Viña Cruz

Smaak omschrijving:
Lekker fris droog van smaak met aroma’s van groene appel, ananas, citrusfruit en een lekkere frisse afdronk. Ideale aperitief wijn om door te schenken bij borrelhapjes en lichte voorgerechten op basis van vis of groente, bijvoorbeeld bij een lekkere frisse salade of vis van de grill.
 
De wijnen van Viña Cruz zijn afkomstig en samengesteld uit verschillende regio's in Spanje. De wijnen zijn heerlijk fris, fruitig, soepel en toegankelijk.

Door het soepele en toegankelijke karakter van de wijnen zijn het ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Het zijn perfecte aperitief wijnen, om door te schenken bij borrelhapjes en niet te zware voor- en hoofdgerechten.

De druiven voor deze wijnen worden in de vroege ochtend geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Aangekomen in de kelder worden de druiven direct verwerkt om maar niets van het fruitige karakter verloren te laten gaan. Vervolgens wordt de wijn op lage temperaturen vergist om zoveel mogelijk fris- & fruitigheid te verkrijgen. Vervolgens rijpt de wijn langere periode om extra body en smaak te krijgen.
Artikelnummer 856203
Soort Witte wijn
Land Spanje
Wijnhuis Viña Cruz
Smaaktype Fris, elegant
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
Druif 2 Airén
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...