Le Vigneron Catalan Blanc IGP Oc

Le Vigneron Catalan Blanc IGP Oc

Smaak omschrijving:
Lekker sappig, droog van smaak met rijpe appel, ananas, sinaasappel, citrusfruit en een lekkere frisse afdronk. De perfecte huiswijn om te schenken als aperitief maar ook om door te schenken bij borrelhapjes, salades, voor-, & visgerechten.
 
Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.

Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen.
De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.

Onze serie wijnen van Vignerons Catalans zijn ideale huiswijnen, heerlijk om zo 'los' een glas van te drinken en perfect in combinatie met veel verschillende gerechten, borrelhapjes appetizers en salades.
Artikelnummer 854500
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Plaats Vignerons Catalans
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Muscat
Druif 2 Macabeo
Druif 3 Grenache Blanc
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...