Viturro Blanco Airen & Verdejo Castilla La Mancha

Viturro Blanco Airen & Verdejo Castilla La Mancha

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Fris, droog, fruitig en zacht van smaak met smaken die doen denken aan citrus fruit, bloemenbloesem, rijpe appel en suiker meloen. Dit is een ideale huis- en aperitief wijn. Om door te schenken bij diverse borrelhapjes, lichte- salades, tapas en visgerechten.
 
Bodegas Tornero
De familie Tornero is al meer dan zeven generaties actief in de wijnbouw. De familie bezit in totaal zeventig hectare wijngaarden in een van de beste sub gebieden van La Mancha: Villarobledo. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 45 jaar. Dit garandeert, door de ouderdom van de wijnstok, lagere opbrengsten maar meer concentratie van smaken in de druif en daardoor uiteindelijk in de wijn.

Een bijkomende gunstige kwaliteits factor is het klimaat. Koude winters en hete zomers zijn gunstig voor de groei en ontwikkeling van de druiven. Het grote verschil tussen dag- en nacht temperaturen zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen wat heerlijke, soepel en toegankelijke wijnen oplevert met een heerlijke smaak intensiteit, fantastische aroma's.

Met een totale oppervlakte van maar liefst 192.000 hectare is La Mancha niet alleen het grootste wijngebied van Spanje, maar zelfs van de hele wereld. Het wijnbouwgebied strekt zich uit van Madrid tot de heuvels van Valdepeñas, 200 kilometer ten zuiden van die stad.
De streek ontleent zijn naam aan het Moorse woord Manxa, dat 'uitgedroogde aarde' betekent. Het is er dan ook heet en droog, met weinig regen en temperaturen die in de zomer oplopen tot meer dan 40°C. In de winter is het vaak ijzig koud. Wijn werken hier samen met de familie Tornero die heerlijke soepele en toegankelijke wijnen maken.
Artikelnummer 850100
Soort Witte wijn
Land Spanje
Plaats Castilla La Mancha
Wijnhuis Bodegas y viñedos Tornero
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Airen
Druif 2 Verdejo
Druif 3 Sauvignon Blanc
% Druif 1 50
% Druif 2 40
% Druif 3 10
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...