Baixa Sirena 'Suelos de Granito' Rias Baixas

Baixa Sirena 'Suelos de Granito' Rias Baixas

Smaak omschrijving:
Het druivenras Albariño in optima forma! Kneiterfris en mineraal van smaak. Je proeft groene appeltjes, limoen, frisse nectarine en ziltige minerale tonen. Super als apertitief en alle mogelijke zeebanket/fruit de mer. Maar ook sushi en sashimi en frisse, zomerse salades.
 
Hét wijngebied van Galicië is de Rías Baixas. Aangezien Galicie in het noordwesten van Spanje ligt grenzend aan de Atlantische oceaan is het weer hier een stuk minder voorspelbaar dan in de rest van Spanje. Ondanks dit onvoorspelbare weer worden hier enkele van de meest gezochte wijnen van Spanje.

Rías Baixas is één van de vele herontdekte oude wijngebieden in Spanje. Het is een uniek gebied omdat hier vrijwel alleen witte wijnen worden gemaakt, die tot de best van Spanje worden gerekend. De ligging vlakbij de Atlantische oceaan zorgt voor een koel klimaat dat zorgt voor frisse witte wijnen van het druivenras Albariño. Door te werken me de modernste wijnmaaktechnieken worden hier tegenwoordig zeer verassende witte wijnen gemaakt.

Wijngaard en wijnmaken.
De Albariño druiven zijn afkomstig van de voor Rias Baixas kenmerkende pergola wijngaarden die tot aan de Atlantische oceaan grenzen. Je kunt onder het bladerdek van de wijnranken doorlopen. Druiven worden zo beschermt tegen het vochtige weer in de Rias Baixas streek.

De druiven worden met de hand geplukt. Het druivensap wordt vergist in roestvrijstalen vaten, op lage temperatuur, om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. De wijn rijpt tot het moment van botteling op de fijne gistsporen om aan smaak- diepgang en complexiteit te winnen.
Artikelnummer 866901
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Rias Baixas
Wijnhuis Aleavini
Smaaktype Fris, elegant
Vegan Nee
Druif 1 Albariño
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...