Banyuls Baillaury Grand Cru 0,5l

Banyuls Baillaury Grand Cru 0,5l

Meer wijnen & info van La Cave de l'Abbe Rous

Smaak omschrijving:
Een krachtige, zoete dessert wijn met aroma's van geroosterde amandelen, zoete vijgen en cacao, maar ook een hint van vanille, subtiele tonen van toffee en lichte kruidigheid. Heerlijk in combinatie met blauwe ader- en gerijpte kazen van de koe of het schaap en niet te vergeten chocolade desserts. Deze dessert wijn kan eventueel licht gekoeld gedronken worden (14 - 18C).
 
In Banyuls-sur-Mer, produceert en verkoopt La Cave l'Abbé Rous een opmerkelijke waaier aan wijnen van Collioure en Banyuls AOC. De l ' Abbé Rous naam werd gekozen als eerbetoon voor de priester die aan het eind van de 19de eeuw de eerste was die de Banyulswijn in flessen verkocht om zo de bouw van zijn kerk te kunnen financieren.

l'Abbé Rous is een coöperatie die werkt met meer dan 750 wijnboeren. De coöperatie bezit in totaal 1150 hectare wijngaarden en heeft zo toegang tot de beste en mooiste wijngaarden van de Collioure. De laatste jaren is er zeer veel geïnvesteerd in het nog beter maken van de wijnen. Dit heeft geresulteerd in een ultra moderne wijnkelder en een strenge selectie van de aangeleverde druiven om de beste wijnen te kunnen maken.

De Collioure streek is gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk, waar de Pyreneeën de Middellandse Zee ontmoeten. De wijngaarden zijn aangelegd op de dorre steile leisteen hellingen van de omliggende heuvels. Door de vaak steile ligging van de wijngaarden worden ze vrijwel allemaal handmatig bewerkt. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt hoog. Dit levert minder druiven op per wijnstok maar de druiven zijn hierdoor intenser krachtiger van smaak, de perfecte basis voor het maken van kwaliteitswijnen. De meest aangeplante druivenrassen in het gebied zijn de blauwe en witte grenache druif en de blauwe druivenrassen syrah, grenache, carignan, cinsault, mourvèrdre.

l ' Abbé Rous maakt ook Banyuls wijnen. Deze 'versterkte' wijnen zijn de Franse neefjes van de bekende Portugese Port wijnen. De Banyuls wijnen worden op dezelfde wijze gemaakt maar zijn iets lichter van smaak en combineren perfect bij chocolade desserts en (harde) gerijpte kazen van geit, koe en schaap.
Artikelnummer 542300
Soort Dessertwijn
Land Frankrijk
Gebied Languedoc & Roussillon
Plaats Banyuls
Wijnhuis La Cave de l'Abbe Rous
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Druif 1 Grenache Noir
Druif 2 Grenache Gris
% Druif 1 75
% Druif 2 25
Houtgebruik Ja
Jaartal 2006
Inhoud 0,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...