Banyuls Cuvée Reynal Grand Cru

Banyuls Cuvée Reynal Grand Cru

Meer wijnen & info van La Cave de l'Abbe Rous

Smaak omschrijving:
Karakteristieke aroma's van gedroogd fruit en noten. Volle rijke wijn met tonen van koffie, sinasappel marmelade en een volle kruidige, zeer lange afdronk. Heerlijk in combinatie met gebakken ganzenlever, blauwe kazen of een dessert van pure chocolade.
 
In Banyuls-sur-Mer, produceert en verkoopt La Cave l'Abbé Rous een opmerkelijke waaier aan wijnen van Collioure en Banyuls AOC. De l ' Abbé Rous naam werd gekozen als eerbetoon voor de priester die aan het eind van de 19de eeuw de eerste was die de Banyulswijn in flessen verkocht om zo de bouw van zijn kerk te kunnen financieren.

l'Abbé Rous is een coöperatie die werkt met meer dan 750 wijnboeren. De coöperatie bezit in totaal 1150 hectare wijngaarden en heeft zo toegang tot de beste en mooiste wijngaarden van de Collioure. De laatste jaren is er zeer veel geïnvesteerd in het nog beter maken van de wijnen. Dit heeft geresulteerd in een ultra moderne wijnkelder en een strenge selectie van de aangeleverde druiven om de beste wijnen te kunnen maken.

De Collioure streek is gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk, waar de Pyreneeën de Middellandse Zee ontmoeten. De wijngaarden zijn aangelegd op de dorre steile leisteen hellingen van de omliggende heuvels. Door de vaak steile ligging van de wijngaarden worden ze vrijwel allemaal handmatig bewerkt. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt hoog. Dit levert minder druiven op per wijnstok maar de druiven zijn hierdoor intenser krachtiger van smaak, de perfecte basis voor het maken van kwaliteitswijnen. De meest aangeplante druivenrassen in het gebied zijn de blauwe en witte grenache druif en de blauwe druivenrassen syrah, grenache, carignan, cinsault, mourvèrdre.

l ' Abbé Rous maakt ook Banyuls wijnen. Deze 'versterkte' wijnen zijn de Franse neefjes van de bekende Portugese Port wijnen. De Banyuls wijnen worden op dezelfde wijze gemaakt maar zijn iets lichter van smaak en combineren perfect bij chocolade desserts en (harde) gerijpte kazen van geit, koe en schaap.

Pers
18 van de maximale 20 punten door Jancis Robinson, 12 december 2012.
"Bright ruby with a tawny rim. Rancio nose but smells very healthy and appetising. Lovely sweet mellow fruit on the palate. Tangy finish that is dry on the very end – really appetising! Yes, round and sweet too. I should imagine this will have a very long life". Drink 2008-2030
Jancis Robinson is een van 's werelds meest gerespecteerde en deskundige wijnjournalisten.
Artikelnummer 542302
Soort Dessertwijn
Land Frankrijk
Gebied Languedoc & Roussillon
Plaats Banyuls
Wijnhuis La Cave de l'Abbe Rous
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Druif 1 Grenache Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 1998
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...