Muscat de Rivesaltes Rosé Croix Milhas

Muscat de Rivesaltes Rosé Croix Milhas

Smaak omschrijving:
Muscat de Rivesaltes Rosé Croix Milhas
 
Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.

Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen. De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.

Riversaltes is de naam voor een wijn uit de gelijknamige streek gelegen in de Zuid-Franse Rousillon. Het zijn zoete wijnen die gemaakt worden door de wijn te ‘versterken’. Dit betekent dat er tijdens het wijnmaakproces wijnalcohol aan de vegistende most/wijn wordt toegevoegd. Dit wordt gedaan om de gistcellen te doden. Hierdoor stopt de vergisting en blijft het onvergiste druivensuiker in de wijn en daarom smaakt ‘ie zoet. Vervolgens kan wijnmaker/ster ervoor kiezen de wijn enkele maanden of jaren verder te laten rijpen, om aan smaakdiepgang/complexiteit te winnen, voordat deze gebotteld wordt.

Riversaltes wijnen zijn, in vergelijking met Port, iets lichter van smaak en combineren perfect bij chocolade desserts en (harde) gerijpte kazen van geit, koe en schaap.
Artikelnummer 554504
Soort Dessertwijn
Land Frankrijk
Gebied Languedoc & Roussillon
Plaats Rivesaltes
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype licht zoet, fruitig
Vegan Nee
Druif 1 Grenache
Druif 2 Grenache Gris
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...