Barbaresco 'Asili' Michele Chiarlo

Barbaresco 'Asili' Michele Chiarlo

Smaak omschrijving:
Een wijn afkomstig van een van de beste wijngaarden in het Barbaresco gebied. Volgens veel kenners dé beste wijngaard. De wijn biedt een unieke combinatie van: Kracht, finesse, elegantie, compexiteit, balans. Kortom een indrukwekkende wijn en dat blijkt ook wel uit de vele lovende pers recensies..
 
Michele Chiarlo - Pionier in Piemonte
"Ik heb altijd maar een doel gehad: Kwaliteit".

Michele Chiarlo stamt af van zeven generaties wijnbouwers en stichtte in 1956 zijn eigen bedrijf in de Italiaanse Piemonte streek. Deze streek ligt in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen ten oosten van de stad Turijn. De bekendste wijngebieden in Piemonte zijn: Barolo en Barbaresco hier worden grandioze wijnen gemaakt van de nebbiolo druif. En niet te vergeten de wijnen van de barbera druif uit de gebieden D' Asti en D'alba. De Barbera wijnen uit Asti zijn een specialiteit van het huis. Michele bezit hier een van de beste wijndomeinen van het gebied: Tenuta Aluffi.

Michele heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het verder verbeteren en promoten van Piemonteese wijnen in het algemeen en Barolo, Barbaresco en Barbera in het bijzonder. Tegenwoordig is Michele dan ook een van de meest gerespecteerde wijnmakers binnen de Italiaanse wijnindustrie.
Vanaf het begin heeft Michele leiding- en richting gegeven aan alle aspecten van het bedrijf: wijnmaken, wijngaardbeheer, verkoop en marketing. Sinds begin jaren negentig wordt hij bijgestaan door zijn twee zonen, Albert is verantwoordelijk voor verkoop + marketing, Stefan is als wijnmaker verantwoordelijk voor het wijnmaken en wijngaardbeheer.

De Chiarlo familie bezit in totaal 60 hectare wijngaarden en beheert nog eens 50 hectare op contractbasis bij verschillende wijnboeren in de drie klassieke gebieden Barolo, Barbera en Barbaresco. De familie Chiarlo bezit daarnaast zelf in deze gebieden een aantal van de mooiste en beste wijngaarden. Dit stelt de familie instaat om unieke wijnen te maken die zich onderscheiden door finesse en elegantie.

De laatste jaren bemoeit Michele zich minder met de dagelijkse leiding van het bedrijf en richt zich op speciale projecten. Zo is erbij de La Court wijngaarden een uniek kunstpark in de wijngaarden gesticht met bijzondere beelden en objecten. Daarnaast heeft de familie onlangs midden in de Cerquio wijngaard een luxe- en zeer stijlvol boetiek hotel geopend genaamd 'Palais Cerequio'.

Pers
92 van de 100 punten Robert Parker, juni 2013
"The 2010 Barbaresco Asili is an elegant and austere expression with a bright, garnet-colored appearance and subtle touches of dried cherry, licorice, crushed mineral and cola. The aromas are there but the dots are not all connected yet. In fact, the bouquet is a bit muddled at this stage". Robert Parker is de meest invloedrijke wijnschrijver ter wereld.

17+ van de 20 punten Jancis Robinson, Purple Pages
"Just mid ruby with broad orange-tinged rim. Sweet cherry and baking spice. Compact, gripping tannins, but the elegant, perfumed fruit holds up effortlessly. More to come". Jancis Robinson is een van de meest deskundige- en gerespecteerde wijn journalisten ter wereld.

17 van de 20 punten Perswijn 1 2014. " Breed en intens, romig en sappig, puur, geweldige tannine en verleiding, machtig". Perswijn is Nederlans oudste- en meest gelezen wijntijdschrift.
Artikelnummer 946503
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Piemonte
Plaats Barbaresco Docg
Wijnhuis Azienda Vinicola Michele Chiarlo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Nebbiolo
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Ja
Loading...