Barbera d'Alba Luca Bosio

Barbera d'Alba Luca Bosio

Smaak omschrijving:
Een stoere Noord-Italiaan die bol staat van het soepele en krachtige, donkere fruit zoals bramen, kersen en zwarte bessen en aardse smaken met een toets vanille vanwege de rijping op eikenhouten vaten. Perfect te combineren bij diverse pasta's, pizza's en (niet te krachtige) vleesgerechten
 
De wijngaarden van de familie Bosio liggen in de streek Piemonte, in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen ten oosten van de stad Turijn. De bekendste wijngebieden in Piemonte zijn: Barolo en Barbaresco hier worden grandioze rode wijnen gemaakt van de Nebbiolo druif. En niet te vergeten de wijnen van de Barbera druif uit de gebieden D' Asti en D'alba.

Luca Bosio is de 3e generatie wijnmaker die de wijngaarden bewerkt die in 1967 door zijn grootouders werden gekocht Luca groeide op tussen de wijngaarden en al jong wist hij dat hij het bedrijf over wilde nemen.

Na als oenoloog afgestudeerd te zijn aan de universiteit van Turijn, nam Luca het bedrijf van zijn ouders over en ging voortvarend te werk. De kelders werden gemoderniseerd en het portfolio wijnen uitgebreid. Want naast de 30 hectare wijngaarden kopen de Bosio's druiven van bevriende boeren uit de buurt. Naast het wijnmaken richtte hij zijn energie op de verkoop en groeide de export van de wijnen de laatste jaren enorm naar met name de Verenigde Staten.
Het dynamische karakter van Luca is in zijn wijnen terug te proeven deze zijn fris, energiek, karaktervol en met een zeer goede prijs - kwaliteit verhouding.
Artikelnummer 956000
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Piemonte
Plaats Barbera d'Alba
Wijnhuis Bosio Vini
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Barbera
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...