Barbera d'Asti Superiore 'Nizza La Court' Michele Chiarlo

Barbera d'Asti Superiore 'Nizza La Court' Michele Chiarlo

Smaak omschrijving:
Een waarlijk grootse Barbera! En dat is terug te proeven in deze krachtige elegante wijn met kenmerkende aardse smaken en tonen van rijp zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen. De houtrijping is zeer goed gedoseerd en zorgt voor aantrekkelijke aroma's van chocolade en subtiel vanille. De wijn is vol, rond en krachtig van smaak met een eindeloze afdronk. Perfecte te combineren met krachtige vlees-, wild- & stoofschotels of een stuk gerijpte kaas van de koe of het schaap.
 
Michele Chiarlo - Pionier in Piemonte
"Ik heb altijd maar een doel gehad: Kwaliteit".

Michele Chiarlo stamt af van zeven generaties wijnbouwers en stichtte in 1956 zijn eigen bedrijf in de Italiaanse Piemonte streek. Deze streek ligt in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen ten oosten van de stad Turijn. De bekendste wijngebieden in Piemonte zijn: Barolo en Barbaresco hier worden grandioze wijnen gemaakt van de nebbiolo druif. En niet te vergeten de wijnen van de barbera druif uit de gebieden D' Asti en D'alba. De Barbera wijnen uit Asti zijn een specialiteit van het huis. Michele bezit hier een van de beste wijndomeinen in gebied: Tenuta Aluffi.

Michele heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het verder verbeteren en promoten van Piemonteese wijnen in het algemeen en Barolo, Barbaresco en Barbera in het bijzonder. Tegenwoordig is Michele dan ook een van de meest gerespecteerde wijnmakers binnen de Italiaanse wijnindustrie.
Vanaf het begin heeft Michele leiding- en richting gegeven aan alle aspecten van het bedrijf: wijnmaken, wijngaardbeheer, verkoop en marketing. Sinds begin jaren negentig wordt hij bijgestaan door zijn twee zonen, Albert is verantwoordelijk voor verkoop + marketing, Stefan is als wijnmaker verantwoordelijk voor het wijnmaken en wijngaardbeheer.

De Chiarlo familie bezit in totaal 60 hectare wijngaarden en beheert nog eens 50 hectare op contractbasis bij verschillende wijnboeren in de drie klassieke gebieden Barolo, Barbera en Barbaresco. De familie Chiarlo bezit daarnaast zelf in deze gebieden een aantal van de mooiste en beste wijngaarden. Dit stelt de familie instaat om unieke wijnen te maken die zich onderscheiden door finesse en elegantie.

De laatste jaren bemoeit Michele zich minder met de dagelijkse leiding van het bedrijf en richt zich op speciale projecten. Zo is erbij de La Court wijngaarden een uniek kunstpark in de wijngaarden gesticht met bijzondere beelden en objecten. Daarnaast heeft de familie onlangs midden in de Cerquio wijngaard een luxe- en zeer stijlvol boetiek hotel geopend genaamd 'Palais Cerequio'.
Artikelnummer 946501
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Piemonte
Plaats Barbera d'Asti Doc
Wijnhuis Azienda Vinicola Michele Chiarlo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Barbera
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Ja
Loading...