Bodegas Copaboca | Rueda | Toro | Spanje

Bodegas Copaboca | Rueda | Toro | Spanje

De wijngaarden van Gorgorito, onderdeel van Bodega Copaboca, liggen midden in een natuurpark. Dit natuurpark vormt een belangrijke schakel in de trekroutes van vogels die in het voorjaar naar Noord Europa en in de herfst terug naar Afrika vliegen. Vanzelfsprekend worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er veel zorg en aandacht aan de wijngaarden besteed om een zo hoog mogelijk kwaliteit druiven te kunnen oogsten. Gorgorito betekent triller en slaat op de vogel die op het etiket staat afgebeeld. 

Van dit wijnhuis verkopen we een witte, rosé en rode wijn waarvan je onderstaand een beschrijving aantreft. 

Gorgorito Rueda Blanco
Deze Spaanse witte wijn is afkomstig uit de Rueda streek. De streek ligt op twee uur rijden noordwestelijk van Madrid. Door gebruik te maken van moderne wijnmaak methodes produceert men de laatste jaren zeer verassende witte wijnen van de verdejo druif. Dit in tegenstelling tot de sherry achtige wijnen die hier in het verleden werden gemaakt.
De streek heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan, sinds ook de rest van de wereld deze heerlijke witte wijnen heeft ontdekt. Nieuwe wijngaarden zijn aangeplant. Bodega's gebouwd en de wijnen worden wereldwijd met veel succes verkocht.

Gorgorito Tinto Joven - Toro
Deze Spaanse rode wijn is afkomstig uit de Toro streek. De streek ligt op drie uur rijden noordwestelijk van Madrid. De Toro streek heeft de laatste jaren een complete metamorfose ondergaan. Door gebruik te maken van de modernste wijnmaak methodes produceert men verassend goede rode wijnen. In de afgelopen jaren zijn wijngaarden aangeplant, bodega's gebouwd en de wijnen worden wereldwijd met veel succes verkocht.

Loading...