Bosco del Merlo Campo Camino Merlot

Bosco del Merlo Campo Camino Merlot

Meer wijnen & info van Bosco del Merlo

Smaak omschrijving:
Soepel, vol, zacht, fris en verleidelijke van smaak. Heerlijke wijn om 'los' van de maaltijd te drinken of te combineren met gerechten uit de mediterane keuken; Pasta, vleesgerechten, appetizers en kazen.
 
Bosco del Merlo is de trots en het parade paardje van de familie Paladin. Kosten nog moeite worden er gespaard om betaalbare top wijnen te maken.

Bosco del Merlo ligt in het Oostelijk deel van de Italiaanse streek Veneto op de grens met de wijnstreek Friuli op een uur rijden, in Noord Oostelijke richting, van de stad Venetië. De naam Bosco del Merlo betekent letterlijk het 'bos van de zwarte vogels' een oude naam uit de tijd dat het gebied grotendeels bedekt was met eikenbossen. De combinatie van Mediterrane en landklimaat invloeden, afkomstig van de nabijgelegen Adriatische zee en Alpen en een bodem die uit een ideale mix van klei en kalk bestaat, bieden perfecte omstandigheden om kwaliteitsdruiven te verbouwen.
De eerste wijngaarden werden in 1978 aangeplant. Vanaf het begin is er samengewerkt met de universiteiten van Milaan & Padua en Franco Bernabei en Leonardo Valenti, twee gerenommeerde wijngaard- en wijnmaak adviseurs.

In het streven naar kwaliteit zijn de wijngaarden nauwgezet in kaart gebracht, o.a. door gebruik te maken van satelliet techniek om vast te stellen wat de beste locaties zijn voor de verschillende druivenrassen. De wijngaarden worden continue gemonitord met weerstations en zorgvuldig bewerkt. Dit alles wordt gedaan vanuit de filosofie dat ten minste 90% van kwaliteit van een wijn in de wijngaard wordt bepaald. Het uiteindelijke doel van al dit onderzoek en werk is om druiven van de allerbeste kwaliteit te oogsten. Want met druiven van top kwaliteit is het gemakkelijk om wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Samenwerking met de universiteiten van Padua en Milaan blijft doorgaan. Op dit moment vindt er doorlopend onderzoek plaats op het gebied van duurzaamheid, vinificatie
(wijnmaken) en klimaat verandering.

Pers
4,5 van de 5 sterren Perswijn, januari 2016.
"Een krachtige, maar tegelijk een mooi frisse en stevige Merlot. Met genoeg kracht voor een rijping van een jaar op Franse eiken vaten, zonder dat het hout ook maar een moment overheerst. In de geur ruik je pruimen en kruiden als laurier; de smaak is klassiek en mondvullend, met goede zuren en zachte tannine". Perswijn is Nederlands oudste, meest toonaangevende en gelezen wijntijdschrift in Nederland.
Artikelnummer 940907
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Bosco del Merlo
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Druif 1 Merlot
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...