Bosco del Merlo Roggio dei Roveri Refosco

Bosco del Merlo Roggio dei Roveri Refosco

Meer wijnen & info van Bosco del Merlo

Smaak omschrijving:
Robijn rood gekleurde wijn net een intense geur van rood fruit en musk. Statige elegante wijn in een perfecte harmonie. Heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees en wild.
 
De wijn geschiedenis van de familie Paladin begint in 1962, wanneer Valentino Paladin zijn hart volgt en de traditie van zijn overgrootvader voort zet.
Paladin Wines is gelegen in het oosten van Veneto, tussen Veneto en Friuli. Op de kalkrijke bodem langs de Tagliamento rivier werden de eerste druivenstokken aangeplant en de wijnkelders van de modernste wijnmaak apparatuur voorzien.

Vanaf 1977 zijn de druivenstokken in Annone Veneto druiven gaan geven die geschikt waren voor het produceren van wijn. Het wijnhuis heet Bosco del Merlo, vernoemd naar de bossen rondom het gebied.

Aan het eind van de jaren '90 kocht de familie nog eens 50 hectare wijngaard in Lison di Portogruaro, gelegen in het hart van de regio. Tot de dag van vandaag heeft Bosco del Merlo zo'n 100 hectare wijngaard totaal.

Niet veel later, begin 2000, koopt de familie Paladin in Chianti Gallo Nero, Toscane, een wijngaard en wijnhuis Vèscine.
Ook wordt de familie Paladin eigenaar van de prachtige wijngaard van Castello Bonomi, gelegen op de heuvels van Monte Orfano, het enige Château van de Franciacorta. De streek is bekend vanwege de mousserende wijnen die er worden gemaakt.

Pers
4 van de 5 sterren, Perswijn augustus / september 2013.
"Krachtige en gepolijste refosco, vanille, kruiden, stevige tannines van hout en druiven". Perswijn is Nederlands oudste- en meest gelezen wijn magazine.
Artikelnummer 940909
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Bosco del Merlo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Refosco
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...