Bosco del Merlo Rosato Spumante

Bosco del Merlo Rosato Spumante

Meer wijnen & info van Bosco del Merlo

Smaak omschrijving:
Een fris droge en licht fruitige rosato met een fijne, elegante bubbel. Heerlijk subtiel en opwekkend van smaak met verfijnde hints van klein rood fruit zoals; kersen, aardbeien en frambozen.
Een perfecte aperitief wijn om te schenken bij appetizers en te zware visgerechten en salades.
 
Bosco del Merlo Millesimato: Een Prosecco van top kwaliteit!

Deze Millesimato Brut is een zogenaamde spumante wijnen. Dit in tegenstelling tot de frizzante wijnen. Het verschil? Een Spumante wijn bevat meer belletjes (Co2) dan een frizzante wijn. Hierdoor zijn Spumante wijnen intenser en krachtiger van smaak. En omdat er letterlijk meer bubbeltjes in de fles zitten, in vergelijking met een frizzante, wordt de fles met een Champagne kurk afgesloten.

Bosco del Merlo is de trots en het parade paardje van de familie Paladin. Kosten nog moeite worden er gespaard om betaalbare top wijnen te maken.

Bosco del Merlo ligt in het Oostelijk deel van de Italiaanse streek Veneto op de grens met de wijnstreek Friuli op een uur rijden, in Noord Oostelijke richting, van de stad Venetië. De naam Bosco del Merlo betekent letterlijk het 'bos van de zwarte vogels' een oude naam uit de tijd dat het gebied grotendeels bedekt was met eikenbossen. De combinatie van Mediterrane en landklimaat invloeden, afkomstig van de nabijgelegen Adriatische zee en Alpen en een bodem die uit een ideale mix van klei en kalk bestaat, bieden perfecte omstandigheden om kwaliteitsdruiven te verbouwen.
De eerste wijngaarden werden in 1978 aangeplant. Vanaf het begin is er samengewerkt met de universiteiten van Milaan & Padua en Franco Bernabei en Leonardo Valenti, twee gerenommeerde wijngaard- en wijnmaak adviseurs.

In het streven naar kwaliteit zijn de wijngaarden nauwgezet in kaart gebracht, o.a. door gebruik te maken van satelliet techniek om vast te stellen wat de beste locaties zijn voor de verschillende druivenrassen. De wijngaarden worden continue gemonitord met weerstations en zorgvuldig bewerkt. Dit alles wordt gedaan vanuit de filosofie dat ten minste 90% van kwaliteit van een wijn in de wijngaard wordt bepaald. Het uiteindelijke doel van al dit onderzoek en werk is om druiven van de allerbeste kwaliteit te oogsten. Want met druiven van top kwaliteit is het gemakkelijk om wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Samenwerking met de universiteiten van Padua en Milaan blijft doorgaan. Op dit moment vindt er doorlopend onderzoek plaats op het gebied van duurzaamheid, vinificatie (wijnmaken) en klimaat verandering.

Bosco del Merlo ondersteunt LILT. LILT is een oranisatie die onderzoek ondersteunt op het gebied van kanker. Van iedere verkochte fles Bosco del Merlo rosé en rosé Millesimato gaat een deel van de opbrengst naar LILT.
Artikelnummer 640906
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Bosco del Merlo
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
Druif 2 Merlot
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...