Bosco del Merlo Sauvignon Blanc 'Turranio'

Bosco del Merlo Sauvignon Blanc 'Turranio'

Meer wijnen & info van Bosco del Merlo

Smaak omschrijving:
Fris en vol droog van smaak. U proeft volle tonen van kruisbes, vlierbloesem, iets peer, grapefruit en verfrissende citrus- en sinasappelzest aroma's. Voor de liefhebbers van een vol smakende aperitief wijn. En een wijn die zich uitstekend thuisvoelt bij wit vlees gerechten zoals vitello tonato, Piëmontese kalfstartaar, gergrilde groenten, carpaccio van rund of tonijn en fris kruidige (citroengras) Aziatische gerechten.
 
De wijn geschiedenis van de familie Paladin begint in 1962, wanneer Valentino Paladin zijn hart volgt en de traditie van zijn overgrootvader voort zet.
Paladin Wines is gelegen in het oosten van Veneto, tussen Veneto en Friuli. Op de kalkrijke bodem langs de Tagliamento rivier werden de eerste druivenstokken aangeplant en de wijnkelders van de modernste wijnmaak apparatuur voorzien.

Vanaf 1977 zijn de druivenstokken in Annone Veneto druiven gaan geven die geschikt waren voor het produceren van wijn. Het wijnhuis heet Bosco del Merlo, vernoemd naar de bossen rondom het gebied.
Aan het eind van de jaren '90 kocht de familie nog eens 50 hectare wijngaard in Lison di Portogruaro, gelegen in het hart van de regio. Tot de dag van vandaag heeft Bosco del Merlo zo'n 100 hectare wijngaard totaal.

Niet veel later, begin 2000, koopt de familie Paladin in Chianti Gallo Nero, Toscane, een wijngaard en wijnhuis Vèscine.
Ook wordt de familie Paladin eigenaar van de prachtige wijngaard van Castello Bonomi, gelegen op de heuvels van Monte Orfano, het enige Château van de Franciacorta. De streek is bekend vanwege de mousserende wijnen die er worden gemaakt.

Pers
4,5 van de 5 sterren, Perswijn.
" Kruisbessen, peer, weelderig, groene paprika, munt, grapefruit, goede zuren". Perswijn is Nederlands oudste- en meest gelezen wijn magazine.

Jaargang 2010 onderscheiden met een Médaille d'Or/ Gold Medal, op het 'Concours Mondial Bruxelles'. Een internationaal wijnconcours waar 8000 verschillende wijnen werden beoordeeld.
Artikelnummer 840903
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Bosco del Merlo
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...