Bourgogne Chardonnay 'Cuvée Saint-Vincent' Girardin

Bourgogne Chardonnay 'Cuvée Saint-Vincent' Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Fris en vol droog van smaak. U proeft verrukkelijke tonen van rijpe appel, peer, perzik en een zeer subtiele hint vanille door de rijping op eikenhouten vaten. Te schenken als aperitief, bij kleine hapjes en bij voorgerechten op basis van vis en witvlees, of bij een zacht stukje kaas.
 
Dit is Vincent Girardin witte 'instap wijn'. Hiervoor worden druiven gekocht van boeren die zich aan Vincent's strikte kwaliteitseisen houden. De chardonnay druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden rondom Puligny-Montrachet. De wijn wordt met evenveel vakmanschap en aandacht gemaakt als Vincent's overige wijnen

Vincent Girardin wordt gezien als één van de meest getalenteerde en deskundige wijnmakers in de Bourgogne. Zijn onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. Zijn 6000 m2 grote en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.
De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Vincent Girardin maakt al zijn wijnen zelf, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog en homogeen kwaliteitsniveau.
Artikelnummer 892464
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Côte De Beaune
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype krachtig, aromatisch
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...