Bourgogne Pinot Noir 'Cuvée Saint-Vincent' Girardin

Bourgogne Pinot Noir 'Cuvée Saint-Vincent' Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Fris, opwekkend van smaak met aroma's die doen denken aan aardbeien, zwarte kersen, frambozen, aardse tonen en een aangenaam volle, frisse afdronk. Très pinot noir!
 
Dit is Vincent Girardin rode 'instap wijn'. Hiervoor worden druiven gekocht van boeren die zich aan de strikte kwaliteitseisen van Girardin houden. De pinot noir druiven zijn afkomstig uit de appelaties: Marsannay, Chambole-Musingy en Vosne Romanée. De wijn wordt met evenveel vakmanschap en aandacht gemaakt als Vincent's overige wijnen.

De wijnen van het huis Girardin horen bij de allerbeste van de Bourgogne streek. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. Zijn 6000 m2 grote en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele ‘bourguignon’ bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand. De fustenkelder is imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru’s.

Eric German is de wijnmaker, de wijnen worden voor een groot deel gevinifieerd van druiven uit eigen wijngaarden hetgeen wordt aangevuld met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hen oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 bestewijndomeinen van de Bourgogne! De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.
Artikelnummer 992483
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Côte De Beaune
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...