Brigue Koeler, Château de Brigue

Brigue Koeler, Château de Brigue

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Brigue Koeler, Château de Brigue
 
De wijngaarden van Château de Brigue zijn al sinds 1779 bezit van de familie Brun. Château de Brigue ligt in het hart van de Provence tussen de steden Aix-en-Provence en Cannes. In 1970 starte Roger Brun met het maken van wijn. In 1986 nam Fernarnd Brun het stokje over en onder zijn leiding bleef het bedrijf verder groeien tot de 120 hectare die het domein nu groot is. Het domein dankt zijn naam aan het gehucht Brique, gelegen op het domein, dat tot 1916 door zes verschillende families werd bewoond.

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer de broers Jean-Michel, Christian, Olivier en Frederic Brun runnen nu het domein. Ieder van de broers is verantwoordelijk voor een onderdeel van het bedrijf. Jean Michel voor de wijngaarden, Frédéric voor het wijnmaken, Christian de financiën, Olivier voor de marketing en verkoop.

De Chateau de Brique rosés worden gemaakt met druiven afkomstig van de eigen wijngaarden. De wijngaarden zijn aangeplant met druivenrassen die zich thuis voelen in de Provencaalse warmte, blauwe druiven rassen zoals: grenache, cinsault, syrah en cabernet sauvignon en de witte druivenrassen sémillon, rolle, clairette & ugni blanc

Wij zijn als een blok gevallen voor de heerlijke frisse, fruitige en subtiel kruidige rosés van de Château de Brique met de kenmerkende lichte roze/ koperkleur. Meer dan negentig procent van de wijnen die Château de Brigue maakt zijn rosés, daarnaast maken ze nog een kleine beetje witte en rode wijn die wij ook in ons assortiment voeren.

De meest exclusieve rosé is de rosé Improbable een krachtige expressieve rosé gebotteld in een stijlvolle en exclusieve witte fles.
Artikelnummer 946010
Soort Koelers/Openers/Afsluiters
Land Frankrijk
Gebied Provence
Plaats Côtes De Provence
Druif 1 Syrah / Shiraz
Druif 2 Cabernet Sauvignon
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Ja
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...