Brigue Royal Rosé, Côtes de Provence rosé, Château de Brigue

Brigue Royal Rosé, Côtes de Provence rosé, Château de Brigue

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Château de Brigue

Smaak omschrijving:
Een stijlvolle rosé van hoog niveau die verfijnd en elegant van smaak is. Heerlijk frisse en zachte citrus tonen aangevuld met subtiele hints van klein rood fruit en Provençaalse kruidigheid. Gevolgd door een zeer verfijnde toets vanille door de korte rijping op eikenhouten vaten en een lange elegante afdronk.
Heerlijk als aperitief wijn, om door te schenken, bij diverse appetizers, salades en diverse vis- & lichte vleesgerechten.
 
Wij zijn als een blok gevallen voor de heerlijke frisse fruitige en subtiel kruidige rosés van Château de Brigue met de licht roze koperkleur die zo kenmerkend is voor Provence rosés.

De meest exclusieve rosé is de rosé ‘Royal’ een krachtige expressieve rosé gebotteld in een stijlvolle en exclusieve witte fles.

De wijngaarden van Château de Brigue zijn al sinds 1779 in bezit van de familie Brun, gelegen in het hart van de Provence tussen de steden Aix-en-Provence en Cannes. Het domein dankt zijn naam aan het gehucht Brigue, gelegen op het domein, dat tot 1916 door zes verschillende families werd bewoond.

In 1970 starte Roger Brun met het maken van wijn. In 1986 nam Fernand Brun het stokje over en onder zijn leiding bleef het bedrijf verder groeien tot de 120 hectare dat het domein nu groot is.
Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, de broers Jean-Michel, Christian, Olivier en Frederic Brun runnen nu het domein. Ieder van de broers is verantwoordelijk voor een onderdeel van het bedrijf. Jean-Michel voor de wijngaarden, Frédéric voor het wijnmaken, Christian de financiën, Olivier voor de marketing en verkoop.

De Château de Brigue rosés worden gemaakt met druiven afkomstig van eigen wijngaarden. De wijngaarden zijn aangeplant met grenache, cinsault, syrah en cabernet sauvignon en de witte druivenrassen
sémillon, rolle, clairette & ugni blanc.
Artikelnummer 746010
Soort Rosé
Land Frankrijk
Gebied Provence
Plaats Côtes de Provence
Wijnhuis Château de Brigue
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Biologisch Nee
Druif 1 Syrah / Shiraz
Druif 2 Grenache Noir
Druif 3 Rolle
Druif 4 Sémillon
% Druif 1 60
% Druif 2 30
% Druif 3 5
% Druif 4 5
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...