Brunello di Montalcino Paradiso di Frassina 'Mozart ' (Bio)

Brunello di Montalcino Paradiso di Frassina 'Mozart ' (Bio)

Meer wijnen & info van Azienda Agricola Paradiso di Frassina

Smaak omschrijving:
Dit is Brunello van de verfijnde, elegante Brunello school. Vol, fris en krachtig van smaak, met kenmerkende smaken en aroma's van de sangiovese druif: donkere- bessen-, kersen-, olijven, tabak, leer, aarde en chocolade. Gecomplementeerd door een lange verfijnd, elegante en krachtige afdronk. Een nobele wijn om te schenken bij uw mooiste vlees-, wild-, en stoofgerechten of bij een mooie gerijpte (harde) kaas.
 
Brunello Montalcino is, samen met Chianti Classico, Barolo & Barbaresco, een van de bekendste Italiaanse wijngebieden. Het gebied ligt in het zuiden van de provincie Toscane, rondom het prachtige stadje Montalcino. De wijnen zijn wereldberoemd vanwege de hoge kwaliteit en kunnen prachtig ouderen. Het woord Brunello betekent 'kleine donkere' de lokale naam voor het druivenras sangiovese. Alleen dit druivenras mag gebruikt worden voor het maken van Brunello- & Rosso Montalcino.

Ten noorden van het stadje Montalcino ligt het wijndomein Il Paradiso di Frassina van Carlo Cigonozi. In 1999 kocht hij een vervallen boerderij en 4,5 hectare wijngaarden met oude stokken, waarvan 1 ha gelegen in de wijngaard 'Montosoli' een van de beste wijngaarden in het Brunello Montalcino gebied. Er was twee jaar voor nodig om wijngaarden en gebouwen te herstellen voordat er wijn gemaakt kon worden. De wijngaarden worden op basis van biologische principes bewerkt wat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Sinds 2008 is domein officieel 'biologisch gecertificeerd'.

Mozart in de wijngaard.
Carlo gelooft dat muziek de wijnstokken en de wijngaarden gezond houdt en uiteindelijk een betere wijn oplevert. In zijn wijngaarden staan door Bose gesponsorde boxen opgesteld, die 24 uur per dag 365 dagen per jaar de wijngaarden vullen met muziek. In samenwerking met verschillende Italiaanse universiteiten vindt er sinds een aantal jaren onderzoek plaats naar het effect van muziek op de wijngaarden. Een van de eerste adviezen was om muziek van Mozart in de wijngaard te spelen omdat deze muziek het meest positieve effect op de wijnstokken en druiven heeft. Nu, na bijna tien jaar onderzoek, zijn de eerst conclusies getrokken over het effect van muziek in de wijngaarden: De wijnstokken zijn gezonder, groeien beter en de druiven zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Naast het maken van wijn runt Carlo Cigonozi een bed & breakfast. Op het terrein van Il Paradiso di Frassina staan drie prachtige appartementen met spectaculaire vergezichten over de omgeving van Montalcino.

Brunello Montalcino
Il Paradiso's paradepaardje. De wijn is gemaakt van 100% sangiovese grosso en rijpte in totaal 36 maanden op grote eikenhouten vaten en na botteling nog eens 18 maanden op fles voordat de wijn op de markt werd gebracht. Een nobele wijn om te schenken bij uw mooiste vlees-, wild-, en stoofgerechten of bij een mooie gerijpte (harde) kaas.

Pers
Pers
“A producer to watch”
Tim Atkin MW in zijn Brunello Report 2014.

92 van de 100 punten Tim Atkin MW
Tim Atkin MW is Master of Wine en toonaangevend wijnjournalist.
Artikelnummer 946902
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Toscana
Plaats Brunello Di Montalcino
Wijnhuis Azienda Agricola Paradiso di Frassina
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Sangiovese
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...