Brunello Di Montalcino Riserva Magnum Poggio Landi

Brunello Di Montalcino Riserva Magnum Poggio Landi

Smaak omschrijving:
Op en top Brunello. Kenmerkende smaken van rijpe rode kersen, blauwe bessen, hintje zwarte thee, aarde en chocolade. Deze wijn biedt de ultieme balans tussen kracht en finesse, zoals alleen de beste rode Italiaanse wijnen dat kunnen. De klasse wordt nog eens benadrukt in de eindeloos lange, frisse en zeer verfijnd - krachtige afdronk. Een nobele Italaanse wijn om te schenken bij uw mooiste vlees-, wild-, en stoofgerechten of bij een mooie gerijpte (harde) kaas. Schenken in grote glazen en 1 à 2 uur van te voren karaferen om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Schenken in grote glazen en 1 à 2 uur van te voren karaferen.
 
Poggio Landi ligt bovenop een schitterende heuvel vanaf hier heb je een werkelijk schitterend uitzicht over het 74 hectare tellende bedrijf. Hiervan is 33 hectare aangeplant.

Poggio Landi ligt in het noorden van de DOCG Brunello. Het is is gemiddeld koeler dan in de rest van het gebied. De stijl van de wijn is dan ook fris en elegant met de nadruk op het (frisse) rode fruit karakter van de Sangiovese druif.

De wijngaarden liggen verspreid over verschillende locaties en hoogtes (180 tot 500m.). Deze variatie draagt bij aan de uiteindelijke complexiteit van de wijn omdat iedere wijngaard/ terroir een ander facet aan de wijn toevoegd.

Wijnmaken
De druiven worden met hand geplukt, onsteeld en vergisten vervolgens door middel van de wilde gisten. Het werken met uitsluitend wilde gisten, die van nature aanwezig zijn in de wijnmakerij en op de druiven zelf, draagt bij aan de complexiteit van de wijn. De wijn rijpt vervolgens 48 maanden op grote (Franse) eikenhouten vaten van 54hl. Gevolgd door een jaar flesrijping, voordat de wijn op de markt wordt gebracht.
Artikelnummer 959800
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Sud-Ouest
Plaats Brunello Di Montalcino
Wijnhuis Poggio Landi
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Sangiovese
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 1,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...