Brut Nature Morandé

Brut Nature Morandé

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Zuid-Amerika's beste mousserende wijn!
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit
Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Pablo Morandé oprichter van het bedrijf is, zoals vrijwel alle goede wijnmakers, een groot Champagne liefhebber. Een lang gekoesterde wens ging dan ook in vervulling toen hij in 2008 startte met het maken van de Morandé Brut Nature, die vervolgens meteen tot de beste mousserende wijn van Chili en Zuid-Amerika werd gekozen!*

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Cassablanca Vallei. Dit wijngebied ligt op 1,5 uur rijden, in Noordwestelijke richting, van de hoofdstad Santiago. De wijn is gemaakt van de druiven chardonnay (60%) en pinot noir (40%). Het druivensap vergiste sap op grote eikenhouten vaten van 500 liter. Na de vergisting rijpte de wijn 16 maanden op de 'lie', een dunne laag gistrestanten, om extra body en smaak te krijgen.

Vervolgens is de wijn op fles gebotteld en een klein beetje gist toegevoegd, waarna er een tweede vergisting in de fles plaatsvindt. Het koolzuurgas dat tijdens deze vergisting vrijkomt lost op in de wijn en geeft de wijn zijn bubbels. Na 8 tot 10 weken liggen de resterende gistcellen op de bodem van de fles. De gistcellen die op de bodem van de fles zijn komen te liggen voeden de wijn en doen de wijn geuriger en voller smaken. In het algemeen geldt voor mousserende wijnen hoe langer de wijn op de gist blijft liggen hoe beter de wijn wordt. Dit is onder andere terug te herkennen in de fijnheid van de bubbels. In het geval van de Morandé Brut Nature een flesrijping van tenminste 30 maanden. Na deze periode worden gistresten verwijderd en wordt de fles van een kroonkurk en label voorzien.

De wijn wordt ' Brut Nature' genoemd, wat vrij vertaald 'natuurlijk droog' betekent. Dit houdt in dat de wijn na het verwijderen van de gist resten en voordat de kroonkurk wordt geplaatst geen extra suiker toevoeging krijgt (dossage), zoals bij vrijwel alle Champagnes gebeurd.

Pers
*93 van de 100 punten, Descorchados en gekozen tot de beste moussrende wijnen van Chili 2013! Descorchados is Zuid-Amerika's meest invloedrijke en toonaangevende wijngids.

94 van de 100 punten, Descorchados en gekozen tot de beste moussrende wijnen van Chili 2014! Descorchados is Zuid-Amerika's meest invloedrijke en toonaangevende wijngids.
Artikelnummer 609000
Soort Mousserend
Land Chili
Gebied Valle Casablanca
Plaats Casablanca
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Chardonnay
Druif 2 Pinot Noir
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Nee
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...