Buil Reserva Toro Buil & Giné

Buil Reserva Toro Buil & Giné

Meer wijnen & info van Buil & Giné

Smaak omschrijving:
Tinta del Toro de lokale naam voor de druif Tempranillo. Dit is een volle, krachtige indrukwekkende en stoere wijn.
 
Buil & Giné is vernoemd naar de grootvader van eigenaar Xavi Buil, Joan Giné. Joan, maakte samen met zijn kinderen en kleinkinderen wijn, omringd door de de indrukwekkende en schitterende wijngaarden van Priorat. Het gebied ligt 160 km zuidwestelijk van Barcelona en is een van Spanje’s meest exclusieve wijngebieden waar wijnen van wereldklasse worden gemaakt.

Buil & Giné is in 1996 opgericht door Xavi Buil. Het bedrijf bezit 22 hectare aan wijngaarden rond het dorp Gratallops, in het hart van Priorat. Veel van Priorat’s bekendste wijnbedrijven zijn hier in de buurt gevestigd.

De combinatie van het warme mediterrane klimaat, de leisteenbodems – licorella genaamd – in combinatie met oude wijnstokken maakt Priorat uniek. Deze combinatie van factoren zorgt voor lage natuurlijke opbrengsten en krachtige wijnen.

Naast de wijnen uit Priorat maakt Buil & Giné ook een witte wijn in de streek Rueda, van de Verdejo druif. In het verlengde van de Rueda, in de richting van het westen en de Portugese grens ligt het wijngebied Toro. Hier maakt Buil & Giné een krachtige rode wijn van de blauwe druif Tinta de Toro, de lokale naam voor de Tempranillo druif.
Artikelnummer 959303
Soort Rode wijn
Land Spanje
Gebied Toro
Wijnhuis Buil & Giné
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Tinta de Toro
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013/14
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...