MWC Cabernet Sauvignon Goulburn Valley, Victoria, Australie

MWC Cabernet Sauvignon Goulburn Valley, Victoria, Australie

Meer wijnen & info van MWC WINES

Smaak omschrijving:
Een volle, ronde, zachte en krachtige wijn, op basis van de Cabernet Sauvignon druif. Boordevol zacht donker fruit, zwarte bessen en casis, met een Australisch hintje eucalyptus, chocolade en een heerlijke hint vanille. Allround begeleider van vlees-, en wildgerechten (fire up the barbeque!) en heerlijk bij gerijpte (harde) kazen.
 
MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit.

MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen!
Jo haar liefde voor wijnmaken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

De filosofie van MWC Wines is simpel, maak fantastische wijnen die:
- Wijndrinkers aanraden aan hun vrienden
- Een uitzonderlijke prijs -kwaliteitsniveau hebben
- Sommeliers aanraden aan hun gasten
- Die wijnwinkels graag verkopen

Pers
In Australië zelf worden MWC en wijnmaakster Jo Nash geroemd door de ‘nestor’ van de Australische wijnschrijverij en dé autoriteit op het gebied van Australische wijn, James Halliday. James over de MWC wijnen: “quality is unfailingly good”. Ook internationaal hebben de MWC wijnen veel prijzen en onderscheidingen gewonnen (Decanter, International Wine Competition etc.)
Artikelnummer 958901
Soort Rode wijn
Land Australië
Plaats Central Victoria
Wijnhuis MWC WINES
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...