Cahors 'Grand Seigneur' Château Pech De Jammes

Cahors 'Grand Seigneur' Château Pech De Jammes

Smaak omschrijving:
Een grote Cahors, gemaakt van 100% malbec. Vol en geconcentreerd, en tegelijk heel toegankelijk. Een opmerkelijk elegante wijn, donker van kleur met paarse reflecties. Complexe geuren van zwart fruit met kruidige elementen. Met aangenaam zachte tannines en mooi geïntegreerde houttonen. Nu op dronk, en nog jaren te bewaren.
 
De wijnstreek Cahors ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk in het departement Lot. Sinds de 12e eeuw wordt er in deze streek al wijn gemaakt. Sinds de Middeleeuwen wordt er op Château Pech de Jammes wijn gemaakt. Totdat de legendarische/ roemruchte druifluis Phylloxera alle wijngaarden in Europa en ook die in de Cahors vernietigde. Het zou tot de jaren zeventig van de vorige eeuw duren voordat er op Pech de Jammes weer wijnstokken werden aangeplant.

Het Château wisselde in de tussentijd meerdere malen van eigenaar. Tot in 2007 Thomas Chardard het Château kocht en de renaissance van Pech de Jammes begon. Hierbij geholpen door zijn jeugdvriend, en een van de beste wijnmakers van de streek, Gabriel Vigouroux van het gelijknamige wijnhuis, die meerdere Château’s van naam bezit in de Cahors streek.

Gabriel Vigouroux adviseert Thomas op het gebied van wijngaardbeheer en maakt de wijnen voor Château Pech de Jammes. Hij adviseerde alle Tannat en Merlot wijnstokken te rooien en de Malbec te handhaven in de overtuiging dat de mooiste wijnen op Pech de Jammes van de Malbec druif afkomstig zijn. Gabriel zijn expertise en invloed is in positieve zijn terug te proeven en blijkt ook wel uit de goede kritieken en scores door de internationale wijnpers Wine Spectator, Guide Hachette etc
Artikelnummer 951403
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Sud-Ouest
Plaats Cahors
Wijnhuis Château Pech De Jammes
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Malbec
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...