Cahors Petit Jammes Château Pech de Jammes

Cahors Petit Jammes Château Pech de Jammes

Smaak omschrijving:
Vol en soepel, gemakkelijk te drinken. Veel zwart fruit (o.a. bramen, zwarte bessen) met veel "rondeur". Een mooie evenwichtige wijn met een heerlijke, lange afdronk.
 
De wijnstreek Cahors ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk in het departement Lot. Sinds de 12e eeuw wordt er in deze streek al wijn gemaakt. Sinds de Middeleeuwen wordt er op Château Pech de Jammes wijn gemaakt. Totdat de legendarische/ roemruchte druifluis Phylloxera alle wijngaarden in Europa en ook die in de Cahors vernietigde. Het zou tot de jaren zeventig van de vorige eeuw duren voordat er op Pech de Jammes weer wijnstokken werden
aangeplant.


Het Château wisselde in de tussentijd meerdere malen van eigenaar. Tot in 2007 Thomas Chardard het Château kocht en de renaissance van Pech de Jammes begon. Hierbij geholpen door zijn jeugdvriend, en een van de beste wijnmakers van de streek, Gabriel Vigouroux van het gelijknamige wijnhuis, die meerdere Château’s van naam bezit in de Cahors streek.


Gabriel Vigouroux adviseert Thomas op het gebied van wijngaardbeheer en maakt de wijnen voor Château Pech de Jammes. Hij adviseerde alle Tannat en Merlot wijnstokken te rooien en de Malbec te handhaven in de overtuiging dat de mooiste wijnen op Pech de Jammes van de Malbec druif afkomstig zijn. Gabriel zijn expertise en invloed is in positieve zijn terug te proeven en blijkt ook wel uit de goede kritieken en scores door de internationale wijnpers Wine Spectator, Guide Hachette etc

86 van de 100 punten, Wine Spectator, januari 2015.
"Encased in a plush texture, this juicy red is layered with crushed plum, blue berry and mineral notes. Accents of herb and sweet spice drive the clean finish". Wine Spectator is een internationaal toonaangevend wijnmagazine.
Artikelnummer 951400
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Plaats Cahors
Wijnhuis Château Pech De Jammes
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Malbec
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...