Cantina Pedres | Sardinië | Italië

Cantina Pedres | Sardinië | Italië

Sardinië het mysterieuze eiland van zon, zee, strand en de Sardijnse keuken die is geïnspireerd op ingrediënten uit het ruige binnenland en de Middellandse Zee en 'last but not least' de verassende wijnen. 

Sardinië kent een roerige geschiedenis het is bezet door Grieken, Romeinen en Spanjaarden. Na de Feniciers, Carthagers, Grieken en Romeinen zijn het de Spanjaarden geweest die veel invloed hebben gehad op de wijnbouw o.a. door de introductie van nieuwe druivenrassen zoals Vermentino en Canonau. 
Vermentino is de beroemdste witte druif van het eiland waar heerlijke frisse, droge wijnen mee gemaakt worden en die ieder jaar door meer mensen wordt ontdekt vanwege zijn frisse, fruitige en vrolijke, en originele karakter. De andere typisch Sardijnse druif Cannonau, de Sardijnse naam voor het druivenras Grenache, passend bij het warme mediterrane klimaat van het eiland. De rode wijnen van deze druif zijn heerlijk, vol, zacht en kruidig van smaak. 

Onze Sardijnen zijn afkomstig van Cantina Pedres. Cantina Pedres ligt in het Noordoosten van het eiland, in het herkomst (DOCG) gebied Vermentino Gallura, waar de beste Vermentino wijnen van Sardinië vandaan komen. De wijngaarden liggen tussen de 300-400 meter, overdag is het er mediterraans warm en 's avonds zorgt een verkoelende wind vanuit zee voor perfect groeiomstandigheden voor topkwaliteit druiven.
Hoewel de familie al meer dan een eeuw actief is in de wijnbouw werden de eerste wijnen, onder eigen naam, in 2002 door eigenaar Giovanni Mancini op de markt gebracht. Tegenwoordig wordt Giovanni bijgestaan door zijn dochter Antonella. Samen hebben ze in de afgelopen jaren veel tijd en geld in het bedrijf geïnvesteerd. Zo zijn de kelders voorzien van de beste en modernste wijnmaak apparatuur om wijnen van top kwaliteit te maken. En dat dit is gelukt blijkt wel uit de vele positieve pers recensies. 

Pers
Diverse vermeldingen in vooraanstaande wijnpublicaties zoals: Robert Parker, Jancis Robinson, Gambero Rosso, Decanter World Wine Awards, Wine Enthusiast, Wine Spectator.

2 Artikel(en)
   
 1. afbeelding955201
  Cannonau di Sardegna 'Cerasio' Cantina Pedres


  Vol, krachtig en fris van smaak. Boordevol rijp donker fruit met een hint cacao, vanillie en Mediterraanse kruiden. De afdronk van deze wijn is kruidig, lang, fris en krachtig. Een Sardijnse rode wijn van formaat om te schenken bij vlees-, wild-, en stoofgerechten.

  Italië, Sardegna, 2015
  Art. nr.955201

  Details bekijken
 2. afbeelding955200
  Cannonau di Sardegna 'Sulitài' Cantina Pedres


  Heerlijke, vrolijk, fris, fruitig Mediterraans rood. Boordevol rijp rood en zwart fruit (frambozen, aardbeien, zwarte bessen), Mediterraanse kruiden, hintje van aarde en zoethout. De afdronk is fris, lang en subtiel kruidig (laurier, Provençaalse kruiden. Heerlijk om (evt. licht gekoeld) per glas te drinken en te schenken bij niet te zware groente-, pasta- en vleesgerechten uit de Mediterraanse keuken.

  Italië, Sardegna, 2016
  Art. nr.955200

  Details bekijken
Loading...