Carignan Edicion Limitada, Viña Morandé

Carignan Edicion Limitada, Viña Morandé

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Een karaktervolle wijn, vol krachtig en stoer van smaak met rijpe zwarte bramen, kersen en pruimen en kruiden zoals laurier, peper en een hint tabak en vanille door de houtrijping. Een goede combinatie bij vleesgerechten, wild, stoofschotels en krachtige kazen.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - Edicion Limitada

Dit zijn bijzondere (terroir) wijnen, van de beste wijngaarden, alleen gemaakt in uitzonderlijk goede wijnjaren, in beperkte (limitada) oplages. Het zijn wijnen die jong gedronken kunnen worden maar ook uitstekend enige jaren op fles kunnen rijpen.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.
Artikelnummer 909022
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Maule
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Carignan
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...