Castelvecchi Chianti Classico Gran Selezione 'Madonnino'

Castelvecchi Chianti Classico Gran Selezione 'Madonnino'

Meer wijnen & info van Castelvecchi

Smaak omschrijving:
Dit is Chianti Classico in zijn meest verfijnde, elegante en krachtige vorm. Deze 'Gran Selezione' wordt alleen in de beste jaren gemaakt. Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas. Te serveren in grote glazen en bij voorkeur 1 à 2 uur van te voren karaferen om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
 
Castelvecchi Chianti Classico - A.D. 1043 - 100% Toscaans

Het Chianti Classico gebied bevindt zich tussen de Toscaanse steden Florence in het noorden en Sienna in het zuiden. Het Classico gebied wordt gezien als het hart en beste deel van de Chianti streek. Castelvecchi ligt in het hart van het gebied vlakbij de plaats Radda. De geschiedenis van het gehucht Castellvecchi gaat terug tot de 11e eeuw!

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Castelvecchi begon in het jaar 2000 toen de familie Paladin Castelvecchi kocht. Deze wijnmaak familie maakt op het familiedomein in Annone Veneto de Paladin- en Bosco del Merlo wijnen. De familie heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestopt in Castelvecchi. Er is volop geïnvesteerd in de wijngaarden, wijnkelder en restauratie van de gebouwen.
De wijngaarden van Castelvecchi beslaan in totaal 24 hectare, verspreid over verschillende locaties op de heuvels rondom het plaatsje Radda. Het verschil in ligging, hoogte(400 tot 600 meter), grond samenstelling, en verschillen in klimaat, draagt bij aan het verfijnde karakter van de wijnen. De wijnen worden in de eeuwenoude kelders van Castelvecchi gemaakt en rijpen er vervolgens de tijd die ze nodig hebben, voordat ze op fles worden gebotteld.

Het belangrijkste blauwe druivenras in Chianti Classico is Sangiovese . Sangiovese is een druivenras dat in heel Italië staat aangeplant maar de beste wijnen van dit druivenras komen uit Toscane. Op Castelvecchi wordt dan ook uitsluitend gewerkt met de druivenrassen Sangiovese en Canaiolo. Er wordt geen gebruik gemaakt van de (officieel toegestane) Franse druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon of Syrah, om de wijn te ‘verbeteren’. De wijnen van Castelvecchi zijn dan ook 100% Toscaans en onderscheiden zich door authenticiteit, typiciteit, frisheid en elegantie.

Gran Selezione Madonino della Pieve - Het beste van het beste...
De term Gran Selezione is alleen voorbehouden aan de beste Chianti's die er in het hart van de Chianti steek, het classico gebied, gemaakt worden. Om een wijn in aanmerking te laten komen voor de classificatie Gran Selezione moet een bedrijf voldoen aan een aantal strenge eisen ten aanzien van: opbrengsten in de wijngaard, minimale rijpingsduur etc. De Gran Selezione wijn van Castelvecchi wordt alleen gemaakt in oogstjaren waarin de kwaliteit van de druiven uitzonderlijk is.

Voor de Gran Selezione van Castelvecchi worden Sangiovese druiven gebruikt van een van de oudste wijngaarden in het gebied. Oudere wijnstokken geven van nature lagere opbrengsten en druiven met een van hogere smaakconcentratie. Deze oude wijngaard ligt op een schilderachtige locatie, voor het oude kerkje Pieve di S. Maria Novella.
Artikelnummer 940926
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Toscana
Plaats Chianti Classico DOCG
Wijnhuis Castelvecchi
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Sangiovese
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...