Castelvecchi Solana IGP Toscana

Castelvecchi Solana IGP Toscana

Meer wijnen & info van Castelvecchi

Smaak omschrijving:
Een krachtig, elegante Toscaanse wijn die het beste van de Sangiovese druif verenigt met het beste van de Franse Syrah en Merlot druif.
 
Castelvecchi Chianti Classico - A.D. 1043

Het Chianti Classico gebied bevindt zich tussen de Toscaanse steden Florence in het noorden en Sienna in het zuiden. Het Classico gebied wordt gezien als het hart en beste deel van de Chianti streek. Castelvecchi ligt in het hart van het gebied vlakbij de plaats Radda. De geschiedenis van het gehucht Castellvecchi gaat terug tot de 11e eeuw!

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Castelvecchi begon in het jaar 2000 toen de familie Paladin Castelvecchi kocht. Deze wijnmaak familie maakt op het familiedomein in Annone Veneto de Paladin- en Bosco del Merlo wijnen. De familie heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestopt in Castelvecchi. Er is volop geïnvesteerd in de wijngaarden, wijnkelder en restauratie van de gebouwen.

De wijngaarden van Castelvecchi beslaan in totaal 24 hectare, verspreid over verschillende locaties op de heuvels rondom het plaatsje Radda. Het verschil in ligging, hoogte(400 tot 600 meter), grond samenstelling, en verschillen in klimaat, draagt bij aan het verfijnde karakter van de wijnen. De wijnen worden in de eeuwenoude kelders van Castelvecchi gemaakt en rijpen er vervolgens de tijd die ze nodig hebben, voordat ze op fles worden gebotteld.

Het belangrijkste blauwe druivenras in Chianti Classico is Sangiovese . Sangiovese is een druivenras dat in heel Italië staat aangeplant maar de beste wijnen van dit druivenras komen uit Toscane. Op Castelvecchi wordt dan ook uitsluitend gewerkt met de druivenrassen Sangiovese en Canaiolo. Er wordt geen gebruik gemaakt van de (officieel toegestane) Franse druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon of Syrah, om de wijn te ‘verbeteren’. De wijnen van Castelvecchi zijn dan ook 100% Toscaans en onderscheiden zich door hun authenticiteit, typiciteit, frisheid en elegantie.
Artikelnummer 940927
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Toscana
Wijnhuis Castelvecchi
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Sangiovese
Druif 2 Merlot
Druif 3 Syrah
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...