Castillo de Almansa Collección Tinto Organic

Castillo de Almansa Collección Tinto Organic

Smaak omschrijving:
Super sappige, rode Spaanse fruitrakker! Heerlijk zacht, soepel, sappig, fris rood- en donker fruit (kersen, aardbeien, framboos en zwarte bessen), samen met een subtiel vleugje kruidigheid. De fruitige,fris - soepele afdronk bevestigt de klasse van deze wijn. Ideale Spaanse rode huiswijn! Heerlijk om 'los' per glas te drinken. En bij uiteenlopende gerechten uit de Mediteraanse keuken: Tonijn, zwaardvis, carpaccio, Vlees van de grill, pastagerechten, paella, stevige salades met gegrilde groenten en vlees. Bordje Spaanse- of Italiaanse ham. (Tijdens warme dagen, licht gekoeld het lekkerst 14-18 graden Celsius).
 
Kwaliteitspioniers, familiebedrijf, trendsetters en een van de allerbeste wijnbedrijven van het wijngebied Almansa: De familie Bonete Piqueras is het allemaal! Opgericht in 1915 en stap voor stap uitgegroeid tot een van de allerbeste bodegas van Zuid- Spanje, door hard te werken en op tijd te innoveren en investeren.

De stijl van de wijnen is het beste van de Almansa streek gecombineerd met de dynamische en eigentijdse aanpak van de familie. Zij maken toegankelijke wijnen die vol, rond, zacht, fris en verleidelijk van smaak zijn.
Het bedrijf wordt momenteel geleid door de broers Juan Pablo- en Angel Bonete Piqeuras. Bijgestaan door, de vierde generatie, zonen Pablo & Javier Bonete Piqueras. De broers Juan Pablo en Angel, lieten in 2002 een prachtige nieuwe kelder bouwen, uitgerust met de beste en meest moderne wijnmaakapparatuur. Bovendien schakelden ze, als een van eersten in de Almansa streek, over op biologische wijnbouw.
Almansa ligt in het Zuiden van Spanje aan de oostkant van het wijngebied Castilla La Mancha. Deze streek ligt, landinwaarts een uur rijden van de de steden Valencia en Alicante. Het klimaat is er warm en droog. De druivenrassen die van oudsher in deze streek staan aangeplant, zijn de blauwe druiven Garnacha Tintorera en Monastrell. De laatste jaren zijn ook de blauwe druivenrassen Cencibel ( de lokale naam voor de Tempranillo druif), Syrah en Cabernet Sauvignon aangeplant.

De wijngaarden staan centraal in de visie en aanpak van de familie. Als geen ander zijn ze doordrongen van het besef dat goede wijn vooral begint in de wijngaard. De beste wijnen maak je van de beste druiven! De broers zeggen hier zelf over: “Je moet nederig zijn tegenover de natuur en de factoren die buiten onze controle liggen seizoen na seizoen. We gaan voor het beste, maar we vergeten nooit waar we vandaan komen en de lessen van onze voorvaders”. Op de hoogst gelegen en koelste wijngaarden (700 – 800 m.) staan de witte druivenrassen Verdejo en Sauvignon Blanc aangeplant. Op deze hoogte is het gemiddeld koeler en dit zorgt ervoor dat er niets aan frisheid en aromatische expressie verloren gaat.

Garnacha Tintowata? Garnache Tintorera!
Garnacha Tintorera is een van de weinige druivenrassen op de wereld met roodkleurig sap! Want van de meeste blauwe druivenrassen is het sap kleurloos. Garnacha Tintorera is een kruising van de druiven: Garnacha (Grenache) met Petit Bouschet en is ook bekend onder de naam: Alicante Bouschet.
Een vol fruitig karakter kenmerken de geur en smaak van de wijn: Rode en zwarte kersen, rode bessen, bramen, pruim en een hint kruidigheid. De druif houdt van warmte en staat daarom veel aangeplant in Spanje en Portugal.
Artikelnummer 963600
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Almansa
Wijnhuis Castillo de Almansa
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Garnacha Tintorera
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...