Castillo de Almansa Tinto Old Vines Selección

Castillo de Almansa Tinto Old Vines Selección

Smaak omschrijving:
Een zeer stijlvolle, krachtige Zuid-Spaanse wijn. Boordevol, krachtig rijp donker fruit: bramen, pruim, zwarte kersen. De hout en flesrijping zorgen voor tonen van chocolade, kruidigheid en rondeur. De afdronk is bijzonder lang, vol en zwoel. Deze krachtige wijn heeft een superbalans weten te vinden in rijpheid van de druiven, houtrijping en zeer kundig wijnmaken! Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten, stoofschotels en bij een gerijpt stuk kaas van de koe of het schaap.
 
Kwaliteitspioniers, familiebedrijf, trendsetters en een van de allerbeste wijnbedrijven van het wijngebied Almansa: De familie Bonete Piqueras is het allemaal! Opgericht in 1915 en stap voor stap uitgegroeid tot een van de allerbeste bodegas van Zuid- Spanje, door hard te werken en op tijd te innoveren en investeren.

De stijl van de wijnen is het beste van de Almansa streek gecombineerd met de dynamische en eigentijdse aanpak van de familie. Zij maken toegankelijke wijnen die vol, rond, zacht, fris en verleidelijk van smaak zijn.
Het bedrijf wordt momenteel geleid door de broers Juan Pablo- en Angel Bonete Piqeuras. Bijgestaan door, de vierde generatie, zonen Pablo & Javier Bonete Piqueras. De broers Juan Pablo en Angel, lieten in 2002 een prachtige nieuwe kelder bouwen, uitgerust met de beste en meest moderne wijnmaakapparatuur. Bovendien schakelden ze, als een van eersten in de Almansa streek, over op biologische wijnbouw.
Almansa ligt in het Zuiden van Spanje aan de oostkant van het wijngebied Castilla La Mancha. Deze streek ligt, landinwaarts een uur rijden van de de steden Valencia en Alicante. Het klimaat is er warm en droog. De druivenrassen die van oudsher in deze streek staan aangeplant, zijn de blauwe druiven Garnacha Tintorera en Monastrell. De laatste jaren zijn ook de blauwe druivenrassen Cencibel ( de lokale naam voor de Tempranillo druif), Syrah en Cabernet Sauvignon aangeplant.

De wijngaarden staan centraal in de visie en aanpak van de familie. Als geen ander zijn ze doordrongen van het besef dat goede wijn vooral begint in de wijngaard. De beste wijnen maak je van de beste druiven! De broers zeggen hier zelf over: “Je moet nederig zijn tegenover de natuur en de factoren die buiten onze controle liggen seizoen na seizoen. We gaan voor het beste, maar we vergeten nooit waar we vandaan komen en de lessen van onze voorvaders”. Op de hoogst gelegen en koelste wijngaarden (700 – 800 m.) staan de witte druivenrassen Verdejo en Sauvignon Blanc aangeplant. Op deze hoogte is het gemiddeld koeler en dit zorgt ervoor dat er niets aan frisheid en aromatische expressie verloren gaat.
Artikelnummer 963606
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Almansa
Wijnhuis Castillo de Almansa
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Monastrell
Druif 2 Tempranillo
Druif 3 Garnacha Tintorera
Druif 4 Syrah
% Druif 1 25
% Druif 2 25
% Druif 3 25
% Druif 4 25
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...