Castillo de Tomás verdejo BIB

Castillo de Tomás verdejo BIB

Smaak omschrijving:
Heerlijke fris droge en fruitige wijn. U proeft frisse smaken van citroen, nectarine, perzik, frisse appel en een lekker fruitige afdronk. Dit is een ideale huiswijn die iedereen lekker vindt. Te schenken als apertief, bij borrelhapjes of diverse gerechten bereid met vis, witvlees, schaal- en schelpdieren of een salade.
 
De Castilla de Tomás wijnen worden gemaakt door wijnmaker Rafael Cañizares op de Coöperatie Campo Reales in Castilla La Mancha, gelegen in het zuidoosten van Spanje. Het bedrijf heeft meer dan 1000 hectare aan wijngaarden verdeeld over 740 verschillende boeren. Het doel is om moderne, plezierig drinkbare wijnen te maken van typisch Spaanse druivenrassen zoals verdejo en tempranillo. De kwaliteit van de wijnen is het bewijs van het succes.

De verdejo is fris en levendig van smaak met fris, sappig fruit. Een allemansvriend en ideale witte huiswijn, die perfect als aperitief kan worden geschonken bij borrelhapjes en niet te zware voor- en hoofdgerechten van vis, witvlees en zomerse salades. De wijn is voorzien van een stijlvol label en gebotteld onder schroefdop zodat de kwaliteit optimaal gewaarborgd blijft.

In het gebied La Mancha werden de vroeg rijpende druivenrassen al na de eerste twee weken van augustus geoogst. Dit had niet te maken met extreem heet weer, zoals in de meeste jaren, maar met een vroege bloei van de wijnstok in het voorjaar en geen tegenslagen tijdens de rest van het seizoen. Dit leverde gezonde druiven op maar een lagere opbrengst van 15% in vergelijking met de voorgaande jaren.

De verdejo druiven werden in de vroege ochtend geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Aangekomen in de kelder zijn de druiven direct geperst en het sap overgebracht naar roestvrijstalen tanks. Vervolgens is de wijn op lage temperaturen vergist om zoveel mogelijk fris- & fruitigheid te verkrijgen. Vervolgens rijpte de wijn een maand lang op de fijne gistsporen (lie) om extra body en smaak te krijgen.
Artikelnummer 843708
Soort Witte wijn
Land Spanje
Plaats Castilla La Mancha
Wijnhuis Export Iberia
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Verdejo
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2014
Inhoud 10
Flessen per doos 1
Kelderrestant Nee
Loading...