Villa Pozzi Pinot Grigio Key Keg 20 l.

Villa Pozzi Pinot Grigio Key Keg 20 l.

Meer wijnen & info van Villa Pozzi

Smaak omschrijving:
Heerlijk fris, vol, exotisch van smaak. Rijp exotisch fruit zoals ananas, sinaasappel, rijpe perzik en peer. De afdronk is licht kruidig door de kenmerkende grigio kruidigheid. Als aperitief om door te schenken bij vis-, schaaldier-, gevogelte gerechten en salades uit de Europese- en Aziatische keuken.
 
De familie Pozzi is een echte Italiaanse wijnfamilie. Oorspronkelijk uit Cremona in Noord Italië. De eerste generatie Pozzi’s waren bekende wijnhandelaren in de streek. Met paard en wagen werden vaten met wijn uit heel Italië gekocht en verhandeld.

In de 2006 ging er een generaties oude droom in vervulling, wijnmaken op het schitterende eiland Sicilië. Danielle Pozzi maakt de wijnen en gebruikt alleen druiven van superieur kwaliteit. Danielle maakt heerlijke, toegankelijke, super sappige wijnen van. Het zijn ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Perfect als aperitief, ‘los’ per glas en in combinatie met appetizers, borrelhapjes en gerechten uit de Mediterrane keuken.

Sicilië is Italië in een snelkookpan! Alles op dit eiland lijkt wat mooier, lelijker, lekkerder en heftiger dan in de rest van het land. En dit geldt zeker voor de wijnen. Van de zoete Marsala, de beendroge wijnen van Grillo druif tot de frisse rode wijnen rond de Etna en de zondoorstoofde, volle zwoele rode wijnen van 'zwarte duivel' druif Nero d'Avola.

De grote variatie op het gebied van wijn gaat hand in hand met de diversiteit van de Siciliaanse keuken, met lokale delicatessen als: Caponata, vis-cousous, gegrilde zwaardvis en vitrines vol superverse dolci waarvan de beroemdste, de met ricotta gevulde, Canolli.
Artikelnummer 862802
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Sicilia
Wijnhuis Villa Pozzi
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Grigio
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 20
Flessen per doos 1
Kelderrestant Nee
Loading...