Cava Krismanel

Cava Krismanel

Smaak omschrijving:
Kanjer van een Cava!
Droog en opgewekt fris van smaak. Heerlijke kleine belletjes en een lekkere frisse, minerale, afdronk. Ideaal als aperitief, om feestelijk mee te toasten, bij borrelhapjes, lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren.
 
Op een steenworp afstand van Barcelona ligt Sant Sadurní d’Anoia, rond dit stadje vindt je veel van de beste Cava bodega’s, hier is Mas Oliver gevestigd, makers van onze Cava Krismanel. De familie maakt hier al meer dan 80 jaar Cava’s, naar ambachtelijk proces (zie onderstaand). De Cava’s van de familie rijpen in de kelders onder het huis van de familie.

In 1872 bezocht José Raventos de Champagne streek. Hij kwam geïnspireerd terug en kort daarna werden door de Raventos familie de eerste Cava's gemaakt. De manier waarop Cava wordt gemaakt is dan ook volgens dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. In plaats van chardonnay, pinot noir, en pinot meunier worden de wijnen gemaakt van de lokale witte druivenrassen xarello, maccabeo en parellada.
Artikelnummer 643700
Soort Mousserend
Land Spanje
Gebied Penedès
Wijnhuis Export Iberia
Smaaktype licht fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Macabeo
Druif 2 Perrelada
Druif 3 Xarello
% Druif 1 40
% Druif 2 40
% Druif 3 20
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...