Cava Krismanel

Cava Krismanel

Smaak omschrijving:
Kanjer van een Cava!
Droog en opgewekt fris van smaak. Heerlijke kleine belletjes en een lekkere frisse, minerale, afdronk. Ideaal als aperitief, bij borrelhapjes, lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren.
 
In 1872 bezocht José Raventos de Champagne streek. Hij kwam geïnspireerd terug en kort daarna werden door de Raventos familie de eerste Cava's gemaakt.

De manier waarop Cava wordt gemaakt is dan ook volgens dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. In plaats van chardonnay, pinot noir, en pinot meunier worden de wijnen gemaakt van de lokale witte druivenrassen xarello, maccabeo en parellada.

Goede Cava's zijn frisdroog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava's tot Cava's die door jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden.

De Krismanel Cava is een ideale aperitief Cava en kan doorgeschonken worden bij schaal-, schelpdieren en lichte visgerechten.
Artikelnummer 643700
Soort Mousserend
Land Spanje
Gebied Penedès
Wijnhuis Export Iberia
Smaaktype licht fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Macabeo
Druif 2 Perrelada
Druif 3 Xarello
% Druif 1 40
% Druif 2 40
% Druif 3 20
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...