In 1872 bezocht José Raventos de Champagne streek. Hij kwam geïnspireerd terug en kort daarna werden door de Raventos familie de eerste Cava's gemaakt.
De manier waarop Cava wordt gemaakt is dan ook volgens dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. In plaats van chardonnay, pinot noir, en pinot meunier worden de wijnen gemaakt van de lokale witte druivenrassen xarello, maccabeo en parellada.
Goede Cava's zijn frisdroog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava's tot Cava's die door jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden.
De Krismanel Cava is een ideale aperitief Cava en kan doorgeschonken worden bij schaal-, schelpdieren en lichte visgerechten.
De manier waarop Cava wordt gemaakt is dan ook volgens dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. In plaats van chardonnay, pinot noir, en pinot meunier worden de wijnen gemaakt van de lokale witte druivenrassen xarello, maccabeo en parellada.
Goede Cava's zijn frisdroog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava's tot Cava's die door jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden.
De Krismanel Cava is een ideale aperitief Cava en kan doorgeschonken worden bij schaal-, schelpdieren en lichte visgerechten.
Artikelnummer | 662000 |
---|---|
Soort | Mousserend |
Land | Spanje |
Plaats | Jumilla |
Smaaktype | licht fris, droog |
Biologisch | Ja |
Vegan | Nee |
Druif 1 | Chardonnay |
Druif 2 | Perrelada |
Druif 3 | Xarello |
% Druif 1 | 50 |
% Druif 2 | 30 |
% Druif 3 | 20 |
Houtgebruik | Nee |
Jaartal | NV |
Inhoud | 0,75 |
Flessen per doos | 6 |
Kelderrestant | Nee |