Chablis Grand Cru 'Les Preuses' Domaine Séguinot-Bordet

Chablis Grand Cru 'Les Preuses' Domaine Séguinot-Bordet

Smaak omschrijving:
Intens, verfijnd, krachtig en elegant, super balans en spanning. Met een zeer lange, spannende en zeer verfijnde afdronk. Voldoet aan alle kenmerken van een grootse Grand Cru.
 
Sequinot Bordet – Chablis sinds 1590!
Jean Francois Bordet nam in 1998 het domein over van zijn opa Roger. Jean Francois is de 13e generatie die aan het roer staat van dit wijndomein. Uit de archieven blijkt dat de familie al sinds de 15e eeuw actief is in de wijnbouw.

Wat maakt Chablis nu Chablis? Een unieke combinatie van factoren:
- Het koele klimaat dat zorgt voor wijnen die fris van smaak zijn.
- De unieke bodem die bestaat uit een mix van klei-, kalksteen en gefossiliseerde oesterschelpen. Dit zijn de twee belangrijkste factoren die Chablis doet smaken naar het helderste bergwater dat over een bedje van graniet en vuursteen stroomt.

Jean Francois is een wijnmaker die kiest voor het beste uit de traditionele en moderne benadering. Zo worden de wijngaarden op basis van biologische principes bewerkt.

Vrijwel alle wijnen worden vergist en opgeslagen in roestvrijstalen tanken om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. Deze tanks staan niet rechtop in zijn kelder maar liggen horizontaal op hun zijde. Dit is gedaan om de wijn zo optimaal mogelijk met de gistresten, ‘lie’ genaamd, in contact te laten. Deze vorm van rijping op de ‘lie’ zorgt ervoor dat de wijn voller en ronder gaat smaken. De Grand Cru Preuses wordt op houten vaten vergist. Dit wordt gedaan om de wijn nog meer smaakdiepgang en smaakcomplexiteit te geven.

Pers
In de loop der jaren hebben de wijnen zeer goede recensies gekregen van alle internationaal vooraanstaande wijnpublicaties zoals: Decanter, Jancis Robinson en Robert Parker. Neal Martin wijnschrijver voor Robert Parker over de wijnen:
“The Seguinot family are one of the oldest in the region, stretching back to 1590, so it is perhaps surprising that their profile is not higher. It should be, considering the quality of the wines that I tasted and the fact that Jean-François is deeply involved in the administrative side of Chablis, acting as president of the Chablis Wine Board until 2013. These wines are worth getting to know”.
Artikelnummer 859607
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Chablis
Wijnhuis Domaine Séguinot Bordet
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...