Champagne Gimonnet-Gonet Grand Cru 'Cuvée L'Origine' 0.375l

Champagne Gimonnet-Gonet Grand Cru 'Cuvée L'Origine' 0.375l

Smaak omschrijving:
Fris droog, subtiel en krachtig van smaak met zeer fijne belletjes. Smaken die doen denken aan citrus fruit, rijpe appel en brioche gecomplementeerd door een lange afdronk. Als aperitief en bij diverse voorgerechten met vis, schaal- & schelpdieren.
Blanc de Blans Champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay druif. Het huis Gimonnet- Gonnet maakt van deze druif verfijnde en elegante (top) Champagnes.
 
Dit kleine familiebedrijf maakt een aantal van de beste champagnes die er in Nederland verkrijgbaar zijn! Ieder jaar, wanneer wij Gimonnet-Gonet champagnes insturen voor diverse proeverijen, worden ze steevast geselecteerd bij de allerbeste champagnes die er geproefd zijn.

In vier 'champagne' dorpen, Cramant, Chouilly, Oger en Le Mesnil-sur-Oger, bezit Champagne Gimonnet-Gonet bijna 6 hectare. Hier, in de zogenaamde Côte des Blancs ten zuiden van Epernay, gedijt de chardonnay druif het best en geeft hij fraaie, elegante Blanc de Blancs-champagnes. De chardonnay stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud.

De champagnes van Champagne Gimonnet-Gonet verblijven minimaal 3 jaar op fles ('sur lattes'). Dit in tegenstelling tot de wettelijk verplichte 15 maanden. Het lange verblijf 'sur lattes' geeft de champagnes een nog fijnere en meer intense smaak.

Champagne Gimonnet-Gonet maakt maar liefst drie verschillende champagnes die het predicaat 'Grand Cru' mogen dragen: de Champagne Brut Or, Champagne 'Cuvée de Prestige' en sinds kort ook de Champagne 'Cuvée Carat du Mesnil'. Blanc de Blancs champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay druif. Door het grote aandeel chardonnay zijn het champagnes met veel elegantie en finesse.

Pers:
GIMONNET-GONET GRAND CRU BLANC DE BLANCS DE BESTE BRUT CHAMPAGNE VAN 2011!
Beoordeeld met de score van maximaal vijf sterren. Perswijn, nummer 8, 2011.
"Getoast en breed, fijne zuren lengte bitters en veel smaak, puur en subtiel, fijne mousse". Perswijn is het meest gelezen wijn magazine in Nederland.

Geselecteerd bij de vier beste champagnes van 2012, door De Telegraaf Wijnclub. Telegraaf, 16 december 2011.
Artikelnummer 840401
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Wijnhuis Champagne Gimonnet-Gonet
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,375
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...