Champagne Gimonnet-Gonet Grand Cru 'Cuvée L'Origine' Magnum

Champagne Gimonnet-Gonet Grand Cru 'Cuvée L'Origine' Magnum

Smaak omschrijving:
Fris droog, subtiel en mineraal - krachtig van smaak met zeer fijne belletjes. Smaken die doen denken aan citrus fruit, rijpe appel en brioche gecomplementeerd door een lange, minerale afdronk. Als aperitief en bij diverse (voor-) gerechten met vis, schaal- & schelpdieren.
 
Dit kleine familiebedrijf maakt een aantal van de beste champagnes die er in Nederland verkrijgbaar zijn! Ieder jaar, wanneer wij Gimonnet-Gonet champagnes insturen voor diverse proeverijen, worden ze steevast geselecteerd bij de allerbeste champagnes die er geproefd zijn.

In vier 'champagne' dorpen, Cramant, Chouilly, Oger en Le Mesnil-sur-Oger, bezit Champagne Gimonnet-Gonet bijna 6 hectare. Hier, in de zogenaamde Côte des Blancs ten zuiden van Epernay, gedijt de chardonnay druif het best en geeft hij fraaie, elegante Blanc de Blancs-champagnes. De chardonnay stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud.

De champagnes van Champagne Gimonnet-Gonet verblijven minimaal 3 jaar op fles ('sur lattes'). Dit in tegenstelling tot de wettelijk verplichte 15 maanden. Het lange verblijf 'sur lattes' geeft de champagnes een nog fijnere en meer intense smaak.

Champagne Gimonnet-Gonet maakt maar liefst drie verschillende champagnes die het predicaat 'Grand Cru' mogen dragen: de Champagne Brut Or, Champagne 'Cuvée de Prestige' en sinds kort ook de Champagne 'Cuvée Carat du Mesnil'. Blanc de Blancs champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay druif. Door het grote aandeel chardonnay zijn het champagnes met veel elegantie en finesse.

Pers
Meerdere keren door Perswijn en De Telegraaf geselecteerd als beste Champagne van Nederland.

16,5 van de 20 punten in La Revue du Vin de France. "Une valeur sûre". De 'La RVF' is hét wijnmagazine van Frankrijk.
Artikelnummer 840402
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Wijnhuis Champagne Gimonnet-Gonet
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 1,5
Flessen per doos 3
Kelderrestant Nee
Loading...