Champagne Gimonnet-Gonet Cuvée 'Carat du Mesnil'

Champagne Gimonnet-Gonet Cuvée 'Carat du Mesnil'

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
De top Champagne van dit huis. Wordt alleen geproduceerd in de beste jaren. Druiven afkomstig van wijnstokken die zestig jaar of ouder zijn. Vijf jaar rijping 'sur lattes'.
Deze Champagene is het summum van finesse, verfijning, elegantie met de kenmerkend Le Mesnil-sur-Oger mineraliteit. Schenken bij luxe hamsoorten San Danielle, Parma. Iberico bellota etc. Vis-, schelp-, schaal-, witvlees- en gevogelte gerechten.
 
Dit kleine familiebedrijf maakt een aantal van de beste champagnes die er in Nederland verkrijgbaar zijn! Ieder jaar, wanneer wij Gimonnet-Gonet champagnes insturen voor diverse proeverijen, worden ze steevast geselecteerd bij de allerbeste champagnes die er geproefd zijn.

In vier 'champagne' dorpen, Cramant, Chouilly, Oger en Le Mesnil-sur-Oger, bezit Champagne Gimonnet-Gonet bijna 6 hectare. Hier, in de zogenaamde Côte des Blancs ten zuiden van Epernay, gedijt de chardonnay druif het best en geeft hij fraaie, elegante Blanc de Blancs-champagnes. De chardonnay stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud.

De champagnes van Champagne Gimonnet-Gonet verblijven minimaal 3 jaar op fles ('sur lattes'). Dit in tegenstelling tot de wettelijk verplichte 15 maanden. Het lange verblijf 'sur lattes' geeft de champagnes een nog fijnere en meer intense smaak.

Champagne Gimonnet-Gonet maakt maar liefst drie verschillende champagnes die het predicaat 'Grand Cru' mogen dragen: de Champagne Brut Or, Champagne 'Cuvée de Prestige' en sinds kort ook de Champagne 'Cuvée Carat du Mesnil'. Blanc de Blancs champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay druif. Door het grote aandeel chardonnay zijn het champagnes met veel elegantie en finesse.

Pers:
GIMONNET-GONET GRAND CRU BLANC DE BLANCS DE BESTE BRUT CHAMPAGNE VAN 2012!
Beoordeeld met de score van maximaal vijf sterren. Perswijn, nummer 8, 2011.
"Getoast en breed, fijne zuren lengte bitters en veel smaak, puur en subtiel, fijne mousse".
Perswijn is het meest gelezen wijn magazine in Nederland.

Geselecteerd bij de vier beste Champagens van 2012, door De Telegraaf Wijnclub.
Telegraaf, 16 december 2011.

De derde plaats in de Telegraaf Champagne top tien!
Telegraaf, december 2010.
Artikelnummer 840404
Soort Mousserend
Land Frankrijk
Gebied Champagne
Smaaktype krachtig, complex
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...