Chapel Peak 'Fusional' Marlborough Pinot Noir (Bio)

Chapel Peak 'Fusional' Marlborough Pinot Noir (Bio)

Meer wijnen & info van Domaine Laporte

Smaak omschrijving:
Chapel Peak 'Fusional' Marlborough Pinot Noir (Bio)
 
Domaine Laporte - Top kwaliteit uit de Loire en Nieuw-Zeeland

Domaine Laporte is opgericht in 1850 en werd tot 1986 gerund door René Laporte. René was een kwaliteitspionier in een tijd waar de nadruk vooral lag op hoge rendementen in de wijngaard. René koos altijd voor kwaliteit om een optimale wijngaard / terroir expressie in zijn wijnen te bereiken. Deze filosofie wordt tot op de dag van vandaag doorgezet.
In 1986 werd het domein gekocht door de bekende Bourgeois familie. Hiermee kocht de familie een unieke collectie wijngaarden waarvan 80% is aangeplant met de witte druivensoort Sauvignon Blanc en de overige 20% procent met de blauwe druivensoort Pinot Noir.

Het grootste deel van het wijngaardbezit ligt in Sancerre en een klein deel in Pouilly-Fumé, Quincy en Menetou Salon.

Een groot deel van de Laporte wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd. Deze worden bewerkt volgens natuurlijke principes. En de wijnen worden op traditionele en natuurlijke wijze gemaakt om de kwaliteit van de wijngaard / terroir expressie zo puur mogelijk tot zijn recht te laten komen.

In 1999 kocht de familie Bourgeois land in Nieuw-Zeeland. Hierbij gingen ze niet over een nacht ijs! In de jaren ervoor werd er rond gekeken in Chili, Argentinie, en Zuid-Afrika op zoek naar de best mogelijk wijngaard locaties. Uiteindelijk werd er gekozen voor Nieuw-Zeeland vanwege de grote overeenkomsten met het Loire gebied (invloed van de zee, Atlantisch klimaat etc.) Er werd na uitvoerig onderzoek (bodem, klimaat, weer) etc een stuk land van 60 hectare aangekocht en aangeplant met Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Ieder druivenras op het best passende bodemtype. Pinot Noir op de klei bodems en Sauvignon Blanc op de meer stenige, kiezel bodems.

Inmiddels is de aanplant 15 jaar oud en de wijngaarden worden volgens biodynamische principes bewerkt. Is het resultaat van deze zorgvuldige aanpak is in de Chapel Peak wijnen terug te proeven? Nou en of! Je proeft het beste van de Franse kennis met het beste wat het Nieuw-Zeelandse klimaaat en bodems te bieden hebben!
Artikelnummer 959704
Soort Rode wijn
Land Nieuw Zeeland
Plaats Marlborough
Wijnhuis Domaine Laporte
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Pinot noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...