Chardonnay Arroyo Seco Monterey Scott Family Estate

Chardonnay Arroyo Seco Monterey Scott Family Estate

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Vol, fluweel zacht, romig van smaak. Maar ook robuust en stoer, met een verleidelijk lange afdronk. Te schenken bij: Luxe salades, witvlees- en gevolgelte gerechten. Diverse vis-, schaaldier- en witvlees gerechten.
 
De wijngaarden voor deze wijn liggen in het wijngebied Arroyo Secco halverwege Los Angeles & San Fransisco. Dit wijngebied ligt vlakbij de grote oceaan wat het tot een koel wijnbouwgebied maakt. En dat is precies waar de Chardonnay en Pinot Noir druif van houden. Niet te koud of te warm, zodat de druiven het beste kunnen geven wat ze te bieden hebben. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kocht de familie Zaninovich hier grond om wijngaarden aan te planten.

De druiven werden jarenlang aan andere wijnbedrijven verkocht. Ondertussen wist de familie maar al te goed wat ze top kwaliteit druiven in handen hadden. Ze liepen dan ook al enige tijd met het idee rond om zelf wijn te maken. In 2008 was het zover en werden de eerste Scott wijnen gepresenteerd. De naam Scott is gekozen ter ere, Raymond Scott grootvader van eigenaar Morgan Zaninovich.

Vanaf het begin is er voor gekozen om de wijnen niet in de typische rijp Californische stijl te maken maar geïnspireerd op de wijnen uit de Bourgogne. Ongeveer de helft van de wijn werd vegist op eikenhouten vaten en de andere helft in roestvrij stalen vaten. Daarnaast werd de malolactische vergisting bij de wijnen in de RVS vaten geblokkeerd om meer frisheid in de wijn te houden.

De stijl van de Scott wijnen laat zicht dan ook het beste omschrijven als een perfecte balans tussen Californische rijpheid en de finesse, elegantie, die de wijnen uit de Bourgogne kenmerkt.
Artikelnummer 855301
Soort Witte wijn
Land U.S.A.
Gebied Californië
Wijnhuis Rutherford Ranch
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...