Chassagne-Montrachet 1er Cru 'La Maltroie' Moreau

Chassagne-Montrachet 1er Cru 'La Maltroie' Moreau

Meer wijnen & info van Domaine Bernard Moreau

Smaak omschrijving:
Reaches parts other Chassagne Montrachet's cannot reach!
Perfect in balans, ragfijne smaak- intesiteit én complexiteit, super lange afdronk. Een perfecte reflectie van wijnmaken op hoog niveau, met druiven van superkwaliteit!
 
Bernard en zijn zonen Alexandre & Benoit Moreau bezitten en beheren in het beroemde Chassagne-Montrachet een domein van 9 ha met in totaal elf wijnen (acht witte en drie rode). De vinificatie hier is klassiek, alle wijnen rijpen in eikenhouten fusten. Klaring en filtering gebeurt zo min mogelijk. Elegantie en verfijning staan hier hoog in het vaandel. De wijnen van Moreau hebben de laatste jaren zoveel progressie in kwaliteit ondergaan, dat zij nu worden gerekend tot de top van het beroemde dorp Chassagne-Montrachet.

Moreau heeft wat die progressie betreft niet veel geheimen. Zo droegen zijn vriendschap met Michel Colin-Deléger, één van de absolute sterren daar en de toetreding van zijn zoon Alexandre in hoge mate bij aan de kwaliteitsverbetering. In La Revue du Vin de France en The Vine (Clive Coates) hebben Moreau's wijnen dan ook uitstekende recensies gekregen
Artikelnummer 898817
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Chassagne-Montrachet
Wijnhuis Domaine Bernard Moreau
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...