Château Bourgneuf Pomerol

Château Bourgneuf Pomerol

Meer wijnen & info van Jean Pierre Moueix

Smaak omschrijving:
Diepdonkere kleur, overweldigend rijk bouquet met veel aroma's als vanille, drop en specerijen. Indrukwekkende smaak met rijp zwart fruit, veel vlezigheid, rondeur en aardse tonen. Indrukwekkend lange afdronk. Te schenken bij vleessoorten met klassieke sauzen, zoals lamsbout, entrecôte en gerijpte (harde) kazen van koe of schaap.
 
Château Bourgneuf is al sinds 1821 in het bezit van de familie Vayron. Hun 9 ha grote wijngaard uit één stuk is uitstekend gelegen op de flank van het plateau, ten westen van Château Trotanoy. Het microklimaat daar heeft in 1956 een aantal percelen behoed tegen de verschrikkelijke vrieskou. Vandaar dat de wijngaard zo'n 25 % oude wijnranken telt (60 à 80 jaar oud).

Deze wijn is afkomstig uit de bekendste wijnstreek ter wereld, de Bordeaux. Het Bordeaux gebied Pormerol is beroemd vanwege zijn verleidelijke wijnen en beroemde châteaus zoals Le Pin, Trotanoy en de beroemdste en duurste van allemaal: château Petrus.

De allermooiste en duurste wijnen van de merlot druif, vaak aangevuld met de cabernet franc, komen nog altijd uit de Pomerol. Het lijkt wel of de merlot druif zich nergens zo goed thuisvoelt als op het Pomerol terroir.

Pomerol wijnen zijn fruitig, vol en rond, zacht, verleidelijk en aards van smaak en na enige jaren flesrijping bezitten ze vaak een delicaat en sexy bouquet van truffel, aardse tonen en gerijpt zwart fruit.

Het zijn dan ook bij uitstek wijnen om te schenken bij wild, rood vlees zoals entrecôte en biefstuk en heerlijk bij een gerijpt stuk boerenkaas.
Artikelnummer 991778
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Pomerol
Wijnhuis Jean Pierre Moueix
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Nee
Loading...